Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η FIA και η Formula 1 ανακοίνωσαν το καλεντάρι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025, με άλλη μια σεζόν 24 γύρων να περιμένει τους οπαδούς, τους οδηγούς και τις ομάδες, καθώς το πρωτάθλημα γιορτάζει την 75η επέτειό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας με το Γκραν Πρι της Αυστραλίας από τις 14-16 Μαρτίου και ολοκληρώνοντας με το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι το Σαββατοκύριακο 5-7 Δεκεμβρίου, η διοργάνωση θα επισκεφθεί και πάλι πέντε από τις επτά ηπείρους του κόσμου.

Το Ραμαζάνι θα διαρκέσει όλο τον Μάρτιο του 2025 και, ως εκ τούτου, τα Grand Prix του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθούν τον Απρίλιο.

Το παραδοσιακό καλοκαιρινό διάλειμμα παραμένει τον Αύγουστο, με τρία Σαββατοκύριακα διακοπών που χωρίζουν το Grand Prix Ουγγαρίας πριν από τις διακοπές στο Hungaroring και το Grand Prix Ολλανδίας μετά τις διακοπές στο Zandvoort.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές που έγιναν στο ημερολόγιο το 2024 για τη δημιουργία μιας καλύτερης γεωγραφικής ροής των αγώνων μεταφέρθηκαν στο 2025, με την Ιαπωνία τον Απρίλιο μετά την Αυστραλία και την Κίνα, ακολουθούμενη κυρίως από τους ευρωπαϊκούς αγώνες το καλοκαίρι και την Αμερική το φθινόπωρο, πριν το Κατάρ και το Άμπου Ντάμπι ολοκληρώσουν τη σεζόν.

Το 2025 θα διεξαχθούν έξι Sprints, με τη Σαγκάη, το Μαϊάμι, το Σπα, το Όστιν, το Σάο Πάολο και το Κατάρ να τα φιλοξενούν την επόμενη χρονιά.

Το πλήρες ημερολόγιο της F1 για το 2025 μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης