Οι φορολογικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού εξυπηρέτησης πελατών της στοιχηματικής Betshop.gr και η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργία της «μέχρι να αποκατασταθεί το ζήτημα που προέκυψε.

Οι συναλλαγές που έκαναν οι παίκτες έως σήμερα φαίνεται να μην επηρεάζουν αλλά υπστοιάρχουν ερωτήματα σχετικά με την «κάβα» του κάθε παίκτη, δηλαδή το ποσό που είχε δεσμεύσει στην εταιρεία για να μπορεί να στοιχηματίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η B2B Gaming Services (Malta) Ltd / Betshop.gr, κάνει λόγο για μια αιφνίδια και καταχρηστική απόφαση, τονίζοντας πως: «επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι, σε κάθε περίπτωση, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το εν λόγω ζήτημα να μην επηρεάσει στο παραμικρό τις όποιες συναλλαγές έχουν διενεργήσει έως σήμερα».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της εταιρείας:

«Η εταιρεία μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, λόγω αιφνίδιας και καταχρηστικής κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού εξυπηρέτησης πελατών της από τις φορολογικές αρχές, εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της μέχρι να αποκατασταθεί το ζήτημα που προέκυψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπιστοσύνη που από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε τη σχέση μας με τους χρήστες των υπηρεσιών μας, αλλά και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες μας, μάς επιβάλλει να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

1. Η φορολογική διαφορά, για την οποία οι αρχές επέβαλαν κατάσχεση του ανωτέρω λογαριασμού της Εταιρείας, αφορά σε υπολογισμό των φορολογικών υποχρεώσεών μας για τις χρήσεις 2013 και 2014 και, κυρίως, τον προσδιορισμό του παρακρατούμενου φόρου επί των κερδών των παικτών.

2. Δηλαδή, η φορολογική διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να έχουμε παρακρατήσει από τους πελάτες μας μεγαλύτερο φόρο. Οι αρχές αναζητούν χρήματα από εμάς, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ από τους πελάτες μας.

3. Η αρμόδια αρχή, υπολόγισε τον εν λόγω φόρο αυθαίρετα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά εσωτερική αλληλογραφία της ιδίας υπηρεσίας η οποία συμφωνούσε με τον τρόπο υπολογισμού που εφάρμοζε η Εταιρεία μας.

4. Σε όλους τους μετέπειτα φορολογικούς ελέγχους (για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018, 2019), αυτός ο τρόπος υπολογισμού κρίθηκε απολύτως ορθός.

5. Για όλους τους παραπάνω βάσιμους και νόμιμους λόγους, η Εταιρεία μας έχει προσφύγει με αίτηση αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένουμε την έκδοση της απόφασης.

6. Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι εκκρεμεί η δικαστική κρίση του ΣτΕ η οποία θα κρίνει τη νομιμότητα του φορολογικού καταλογισμού σε βάρος μας, αλλά και παραβλέποντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει ως ορθό και νόμιμο τον τρόπο υπολογισμού του καταβλητέου φόρου, η φορολογική διοίκηση επέβαλε ηλεκτρονικά πλήρη κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό πελατών, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία απολύτως πρακτική δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας μας, αδυνατώντας να διενεργήσουμε συναλλαγές με τους χρήστες των διαδικτυακών υπηρεσιών μας.

Επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι, σε κάθε περίπτωση, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το εν λόγω ζήτημα να μην επηρεάσει στο παραμικρό τις όποιες συναλλαγές έχουν διενεργήσει έως σήμερα.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας την οποία σεβόμαστε και τιμούμε από την έναρξη της δραστηριότητάς μας στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να υπηρετούμε το όραμα της παροχής αξιόπιστων και καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης