Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, παρ’ότι η κινητοποίηση των Αρχών είναι τεράστια.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, που υπογράμμισε ότι η φωτιά καίει σε χαράδρα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικισμοί που βρίσκονται κοντά, Στιμάγκα, Δάφνη και Κούτσι προς το παρόν δεν απειλούνται. Λόγω της πυρκαγιάς ήχησε το 112, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 49 οχήματα και 6 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν συνολικά 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες από δήμο και την Περιφέρεια.

Όπως είπε νωρίτερα Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

Η φωτιά καίει και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με τους ανθρώπους να λένε ότι χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς. Στην περιοχή καλλιεργείται κυρίως σουλτανίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά λόγω του μεγέθους της είναι ορατή από το Ναύπλιο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πυρκαγιά:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης