Tην Έκθεση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος με θέμα: «Από την Αθήνα 1896… στο Παρίσι 2024 Ολυμπιακά Αναμνηστικά Νομίσματα & Μετάλλια», εγκαινίασε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας.

Η Έκθεση περιλαμβάνει τη συλλογή που παραχώρησε στο Ναυτικό Μουσείο η οικογένεια του Αντιναύαρχου πολεμικού ναυτικού εν αποστρατεία Γεωργίου Μπαμπλένη, αποτελούμενη από 10 αναμνηστικά μετάλλια και 720 νομίσματα, τα οποία κυκλοφόρησαν στις χώρες που διοργάνωσαν χειμερινούς και θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 έως σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Έκθεση παραβρέθηκαν η Προέδρος του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη και ο συλλέκτης Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Γεώργιος Μπαμπλένης.

Ο κ. Υφυπουργός συνεχάρη την κα Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη για την πολύτιμη προσφορά του Ναυτικού Μουσείου, που με τις συλλογές του και τις δράσεις του διαφυλάττει και προβάλλει την μακραίωνη ναυτική κληρονομιά και παράδοση των Ελλήνων ενώ έκανε ειδική μνεία και στην οικογένεια Μπαμπλένη, καθώς όπως είπε, με την μακρόχρονη, επίμονη και θαυμαστή προσπάθειά τους να συλλέξουν νομίσματα και μετάλλια από όλες τις χώρες που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες, προβάλλουν και διατηρούν το Ολυμπιακό Πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης