Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ

Η Σάντα Φε είναι συνηθισμένη στους τουρίστες. Όχι όμως έτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλεκ Μπάλντουιν ταξίδεψε στην πόλη αυτή την εβδομάδα για την έναρξη της δίκης της ακούσιας ανθρωποκτονίας και δεν έτυχε ακριβώς θερμής υποδοχής από τους Νεομεξικανούς.

Ένα μικρό πλήθος μαζεύτηκε στο δικαστικό μέγαρο καθώς οι δικηγόροι έκαναν εναρκτήριες τοποθετήσεις για τον 66χρονο Μπάλντουιν που κατηγορείται ότι πυροβόλησε κατά λάθος με ένα πραγματικό όπλο γεμάτο με αληθινές σφαίρες στα γυρίσματα της ταινίας Γουέστερν “Rust”, σκοτώνοντας την 42χρονη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζοέλ Σούζα, τον Οκτώβριο του 2021.

Η ηθοποιός Τζανέλ Ρότζερς και μια φίλη της κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν στη μία πλευρά: “Δικαιοσύνη για την Χαλίνα” και από την άλλη “Ασφάλεια στο πλατό!
Επιβάλλεται! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!!”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Ρότζερς, κάτοικος της Αλμπουκέρκη, η οποία εμφανίστηκε κάποτε στο «Better Call Saul», επέκρινε τη βιομηχανία, λέγοντας: «Δεν υπάρχει ασφάλεια στα γυρίσματα».

«Η ασφάλεια είναι απαραίτητη στο σετ ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή πού βρίσκεσαι», είπε η Ρότζερς. «Η Χάλινα Χάτσινς δεν έπρεπε να είχε πεθάνει».

Η Ρότζερς είπε ότι έχει μια φίλη που εργάστηκε ως εξτρά προσωπικό στο “Rust” και πιστεύει ότι πολλά άτομα θα πρέπει να είχαν κάνει τα στραβά μάτια για να επιτραπεί η πραγματοποίηση του πυροβολισμού.

«Κατηγορώ πολλούς ανθρώπους για τον θάνατό της. Είναι πολλά άτομα. Ακριβώς επειδή είστε ηθοποιός ή όχι παραγωγός, δεν σημαίνει ότι εξαιρείστε», είπε η Ρότζερς.

Κατηγόρησε επίσης τον σταρ του «30 Rock» επειδή έκανε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι «The Baldwins» με τη σύζυγό του Χιλάρια Μπάλντουιν και τα επτά παιδιά του, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο TLC τον επόμενο χρόνο.

«Είναι ένα αστείο», είπε η Ρότζερς για την παράσταση. «Νομίζω ότι το κάνει αυτό για διαφημιστικό κόλπο».

Η Χιλάρια και ο Μπάλντουιν έφεραν μαζί το μωρό τους στο δικαστήριο την Τρίτη, ημέρα επιλογής ενόρκων, αλλά κανένα από αυτά τα παιδιά δεν ήταν παρόν την Τετάρτη.

«Νομίζω ότι είναι εντελώς γκροτέσκο και μετά ήρθε εδώ με τη γυναίκα και το μωρό του», είπε η Ρότζερς. «Δεν έχει δουλειά να είναι εδώ. Νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο διαφημιστικό κόλπο που τον προβάλλει».

«Είναι εγωιστικό, είναι ναρκισσιστικό. Το έχουμε παρατηρήσει όταν έπαιξε τον Τραμπ», είπε η Ρότζερς, αναφερόμενη στον επαναλαμβανόμενο ρόλο του Μπάλντουιν στο “Saturday Night Live” παρωδώντας τον πρώην πρόεδρο.

«Έπαιξε εύκολα αυτόν τον ρόλο. Γιατί αυτό; Η στάση του ‘είμαι πάνω από όλους.’ Ανοσία. Εξαιρέσεις».

Η Ρέιτσελ Τζάρελ, 32 ετών, ήταν πρώτη στην ουρά για να παρευρεθεί στη δίκη την Τετάρτη αφού οδήγησε μια ώρα από το σπίτι της στο Ρίο Ράντσο, στο Νέο Μεξικό.

Η Τζάρελ, μητέρα δύο παιδιών που ασχολείται με οικιακά, είπε ότι παρακολούθησε στενά την ξεχωριστή δίκη κατά της οπλουργoύ της ταινίας «Rust», Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, η οποία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλακή αφού κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τον Μάρτιο.

«Παρακολούθησα την υπόθεση Γκουτιέρες», είπε η Τζάρελ. «[Ήμουν] πολύ ενθουσιασμένη που έγινε στην πατρίδα μου. Οδήγησα περίπου μια ώρα για να είμαι εδώ».

Η Τζάρελ είπε ότι είναι υπέρμαχη για αυστηρότερους νόμους για την ασφάλεια των όπλων και πρόσθεσε ότι θέλει δικαιοσύνη για την Χάτσινς.

Όσο για το επερχόμενο ριάλιτι των Μπάλντουιν, η Τζάρελ είπε: «Πιστεύω ότι ήταν τρελό να κεφαλαιοποιήσουν μια τραγωδία για φήμη. Νομίζω είναι λυπηρό».

«Θα έλεγα ότι ο θάνατος της Χαλίνα είναι μια τραγωδία για να μετατραπεί σε ένα απλό ριάλιτι», πρόσθεσε.

 

Ο Φρανκ Γουίνμπερλι, 81 ετών, κάτοικος της Σάντα Φε, είπε ότι δεν έχαψε τους ισχυρισμούς του Μπάλντουιν στα μέσα ενημέρωσης μετά τον θάνατο της Χάτσινς ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη στο αντίγραφο του περίστροφου Colt διαμετρήματος 0,45.

«Ο επικρουστήρας δεν θα πέσει αν δεν πατήσετε τη σκανδάλη», είπε ο Γουίνμπερλι. «Νομίζω ότι πάτησε τη σκανδάλη».

Ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Άλεξ Σπίρο, το πρωί της Τετάρτης είπε ότι ο πελάτης του δεν τράβηξε «εσκεμμένα» τη σκανδάλη – μια προφανής προσπάθεια να υποχωρήσει στην προηγούμενη άρνηση του Μπάλντουιν.

Ο Σπίρο είπε ότι η ευθύνη για τον θάνατο την Χάτσινς πρέπει να βαρύνει την Γκουτιέρες καθώς και άλλους στα γυρίσματα που ήταν υπεύθυνοι για την ασφαλή χρήση όπλων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Σπίρο είπε ότι ο Μπάλντουν έκανε απλώς τη δουλειά του ως ηθοποιός, όταν πυροβόλησε το όπλο, το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να περιέχει αληθινές σφαίρες.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Ερλίντα Οκάμπο υποστήριξε στην αρχική της τοποθέτηση ότι ο Μπάλντουιν «έπαιζε φαντάσματα με ένα αληθινό όπλο» και παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας για τα όπλα, συμβάλλοντας στη μοιραία τραγωδία.

Αφού αποχώρησαν από το δικαστήριο, οι Μπάλντουιν πήγαν για ψώνια σε μια τουριστική περιοχή του κέντρου της Σάντα Φε και μετά για καφέ στα Starbucks. Το ζευγάρι εθεάθη με το μικρό παιδί του.

Ο Άλεκ έσπρωχνε ένα άδειο καρότσι καθώς η Χιλάρια κρατούσε το χέρι της μικρής και υπέγραφε αυτόγραφα στους θαυμαστές μέσα στο καφενείο.

Με πληροφορίες από New York Post

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης