Η Γαλλία πρέπει να εξοικονομήσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024 για την ανάταξη των δημοσιονομικών της, δηλαδή 5 δισεκατομμύρια περισσότερα από το προβλεπόμενο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρυνό Λεμέρ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπογράψει σήμερα «σημείωμα προς όλα τα υπουργεία θέτοντας ανώτατο όριο δαπανών, ώστε να υπάρξει περιορισμός δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για όλα τα υπουργεία» επιπλέον των προβλεπομένων από τον προϋπολογισμό περικοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, ο στόχος ήταν η εξοικονόμηση 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2024. Η περικοπή των 15 δισεκατομμυρίων «έχει ήδη εκτελεστεί», διευκρίνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.

«Από τα 10 δισεκατομμύρια που μένουν, τα 5 δισεκατομμύρια θα ζητηθούν από τα υπουργεία, τα 2 δισεκατομμύρια από την τοπική αυτοδιοίκηση και 3 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από την αποτελεσματικότερη φορολόγηση των εσόδων των παραγωγών ενέργειας», εξήγησε ο Μπρυνό Λεμέρ.

«Η διατήρηση του στόχου του δημόσιου χρέους στο 5,1% του ΑΕΠ το 2024 είναι δική μου ευθύνη», είπε υπενθυμίζοντας την απόφαση που έλαβε την άνοιξη η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δουλειά μας σήμερα είναι προπαρασκευαστική για την έγκαιρη κατάρτιση ενός προϋπολογισμού. Αν δεν γίνει αυτό, θα στείλει ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές», δήλωσε πηγή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης