Η πυκνή στήλη μαύρου καπνού που φαινόταν να υψώνεται από το βέλος του γοτθικού καθεδρικού ναού στη γαλλική πόλη Ρουέν, στη Γαλλία, δεν ήταν πλέον ορατή στις τελευταίες εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM σήμερα.

Οι αρχές είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο βέλος κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών, ενώ σε εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά φαίνονταν άνθρωποι στους δρόμους να κοιτούν ψηλά έντρομοι τον μαύρο καπνό που έβγαινε μέσα από τις σκαλωσιές και υψωνόταν στον ουρανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στις τελευταίες εικόνες που μεταδόθηκαν, μπορούσε κανείς να δει και πάλι καπνό μέσα από ένα κενό στο λευκό κάλυμμα που περιέβαλλε τις σκαλωσιές που είχαν τοποθετηθεί γύρω από το βέλος, ωστόσο δεν φαινόταν πλέον στήλη μαύρου καπνού.

 

Κόσμημα της γαλλικής μεσαιωνικής, γοτθικής αρχιτεκτονικής, ο καθεδρικός ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτυπώθηκε σε πολλά έργα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ τον 19ο αιώνα.

Το περιστατικό θύμισε την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων το 2019, που επίσης ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης.

Το βέλος του ναού περιβάλλεται από σκαλωσιές και είναι καλυμμένο εδώ και εβδομάδες.

Ο νομάρχης της περιοχής δήλωσε ότι ο ναός έχει εκκενωθεί και πως στο σημείο βρίσκονται οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ούτε σαφής εικόνα για την έκταση των ζημιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης