Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

To NASCAR παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την ABB, καθώς και με τις Chevrolet, Ford και Toyota. Το εντυπωσιακό αυτό σύνολο διαθέτει μια μπαταρία 78 kWh που τροφοδοτεί ένα σύστημα κίνησης με τρεις ηλεκτροκινητήρες (δύο πίσω και ένας μπροστά) που αποδίδουν έως και 1.360 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είναι νέο, το πρωτότυπο πατάει πάνω σε ένα τροποποιημένο σασί Next Gen. Παράλληλα, το σύστημα διεύθυνσης, η ανάρτηση, τα φρένα και οι τροχοί προέρχονται από αγωνιστικό της σειράς NASCAR Cup Series.

Σχεδιαστικά, διαθέτει μια πλήρως κλειστή μάσκα, μια τεράστια πίσω αεροτομή και έναν ευμεγέθη διαχύτη. Σε αυτά προστίθενται ένα σύστημα αναγεννητικής πέδησης και ειδικά ελαστικά της Goodyear που μπορούν να διαχειριστούν τα τεράστια φορτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός πως η παρουσίαση του ηλεκτρικού αγωνιστικού, εύλογα γέννησε απορίες για το μέλλον του αγωνίσματος, η διοργάνωση έσπευσε να δηλώσει πως παραμένει “προσηλωμένη στον ιστορικό ρόλο του κινητήρα εσωτερικής καύσης “. Ωστόσο, είναι επίσης “δεσμευμένη να απαλλάξει τις δραστηριότητές της από ρύπους και να μειώσει το δικό της αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις βασικές δραστηριότητές μέχρι το 2035 “.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NASCAR θα συνεργαστεί με την ΑΒΒ για την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας που επικεντρώνονται στον εξηλεκτρισμό και τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι, το NASCAR θα προσφέρει περισσότερους επιτόπιους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε πίστες και εγκαταστάσεις μέχρι το 2028.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης