Στο ισόπαλο 2-2 έμεινε η ΑΕΚ με τη Γάνδη, στο τελευταίο φιλικό της επί ολλανδικού εδάφους, το οποίο είχε έναν ιδιότυπο τρόπο διεξαγωγής, καθώς είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες να παίξουν δύο 35λεπτα και δύο 30λεπτα ημίχρονα. Οι Ζίνι και Ρότα σημείωσαν τα δύο γκολ της ΑΕΚ, ενώ οι Βέλγοι ισοφάρισαν δύο φορές με τους Χονγκ και Γιοκοτά, σε φάσεις που είχε ευθύνη ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιστρέψουν την Πέμπτη (11/7) στην Αθήνα και θα δώσουν ακόμη ένα φιλικό την Πέμπτη 18 Ιουλίου στην Κύπρο με αντίπαλο την Ομόνοια, πριν ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στον Β’ προκριματικό του Conference League στις 24/7.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία ο Ζίνι μέσα απ’ την περιοχή με πλασέ έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ. Στο 18’ ο Μπρινιόλι έκανε λάθος πάσα όντας εκτός εστίας κι ο Χονγκ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο 35λεπτο, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και είχε δύο πού καλές ευκαιρίες με τους Γιόνσον (37’) και Λιούμπισιτς (46’), ενώ στο 60’ το απευθείας φάουλ του Λιβάι Γκαρσία χτύπησε στο δοκάρι του Ρουφ.

Στο 53’ ο Ρότα έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκαρσία και με σουτ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ, για να ξαναφέρουν οι Βέλγοι το παιχνίδι στα ίσα στο 92’ με τον Γιοκοτά μετά από νέο λάθος του Μπρινιόλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο 35λεπτα: Μπρινιόλι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Ζίνι, Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο μισάωρα: Μπρινιόλι, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Βίντα, Χρυσόπουλος, Σιμάνσκι, Ρουκουνάκης, Άμραμπατ, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Θεοδωρίδης.

Έπαιξαν και οι: Θεοχάρης, Κάτσικας, Φοφανά, Κοσίδης, Μαχαίρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης