Για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανοίγει την ανατολική πτέρυγά του για τους επισκέπτες, που θα αποκτήσουν πλέον πρόσβαση στο διάσημο μπαλκόνι, όπου η βρετανική βασιλική οικογένεια χαιρετάει τα πλήθη.

Η καθιερωμένη θερινή περιήγηση στο Μπάκιγχαμ ξεκινάει σήμερα, όμως από τη 15η Ιουλίου, νέα δωμάτια στην ανατολική πτέρυγα θα είναι προσβάσιμα, έγινε γνωστό από το Royal Collection Trust, που είναι επιφορτισμένο με το άνοιγμα στο κοινό των βασιλικών κατοικιών του Καρόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, ο βασιλιάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ευρύτερο άνοιγμα των ανακτόρων στους επισκέπτες.

Όμως, είναι ήδη πολύ αργά προκειμένου κάποιος να ελπίζει ότι θα επισκεφθεί την ανατολική πτέρυγα φέτος. Τα εισιτήρια, αξίας 75 στερλινών (88 ευρώ), έγιναν ανάρπαστα και ξεπουλήθηκαν σε λίγες ώρες τον Απρίλιο.

Περίπου 6000 άνθρωποι έσπευσαν να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για να επισκεφθούν αυτήν την πτέρυγα, η οποία οικοδομήθηκε μεταξύ 1847 και 1849, για να στεγάσει την πολυμελή οικογένεια της βασίλισσας Βικτόριας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα έχουν πρόσβαση στον κεντρικό διάδρομο, που είναι διακοσμημένος με πίνακες του Τόμας Γκένσμπορο και την παρακείμενη αίθουσα που βγάζει στο μπαλκόνι, το οποίο έχει θέα στο διάσημο “Mall”, τον χώρο όπου το κοινό συγκεντρώνεται σε σημαντικές περιστάσεις.

Οι επισκέπτες, εντούτοις, δεν θα μπορούν να μπουν στον πειρασμό να χαιρετίσουν και οι ίδιοι τα πλήθη από αυτό το μπαλκόνι, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω.

Από το 1851, οι μονάρχες και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται εκεί για δημόσιες εμφανίσεις. Μόλις τη 15η Ιουνίου, η βασιλική οικογένεια εμφανίστηκε εκεί στο πλαίσιο της παρέλασης για τα γενέθλια του Καρόλου.

Ήταν ο σύζυγος της βασίλισσας Βικτόριας, ο πρίγκιπας Αλβέρτος, που είχε την ιδέα να υπάρξει ένα μπαλκόνι στο Μπάκιγχαμ. Ήταν «ένα μέσο για τη βασιλική οικογένεια να έλθει σε επαφή με τον λαό και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο συνεχίζει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια σημαντικών περιστάσεων», εξήγησε η Κάρολιν ντε Γκιτό, υπεύθυνη των έργων τέχνης του βασιλιά.

Η ανατολική πτέρυγα θα είναι ανοικτή έως τα τέλη Αυγούστου, έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια εργασιών ανακαίνισης έναντι ενός ποσού ύψους 369 εκατομμυρίων στερλινών (436 εκατομμύρια ευρώ).

Η θερινή περιήγηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ θα είναι δυνατή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες, που θα μπορούν να πάνε στην ανατολική πτέρυγα, θα έχουν πρόσβαση σε 19 δωμάτια που χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια για τις επίσημες δεξιώσεις της. Θα μπορέσουν, επίσης, να δουν το πρώτο επίσημο πορτρέτο του Καρόλου μετά τη στέψη του, με την υπογραφή του Βρετανού καλλιτέχνη Τζόναθαν Γεό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης