Τα εύσημα προς τους παίκτες του για την πορεία που έχουν κάνει έως τώρα στο Euro 2024, αλλά και τις επιδόσεις τους τα τελευταία χρόνια στα μεγάλα τουρνουά απένειμε ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του μεγάλου ημιτελικού της Τετάρτης (10/7, 22:00, ΕΡΤ1) με την Ολλανδία στο «Signal Iduna Park».

«Είμαι πολύ τυχερός που έχω ένα υπέροχο γκρουπ παικτών, δουλεύουμε ως ομάδα. Εξετάζουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα ως προπονητική ομάδα καθώς και τι θα μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες. είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρόπος με τον οποίο δέθηκαν οι 26 τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ιδιαίτερος. Η μισή ομάδα δεν είχε εμπειρία σε τουρνουά. Έχουμε 21 παίκτες που δεν έχουν τόσο υψηλές παραστάσεις. Ένα από τα δυνατά μας σημεία όλα αυτά τα χρόνια ήταν η έλλειψη φόβου και αναστολής, αλλά στην αρχή του τουρνουά οι προσδοκίες ήταν πολλές και ο… θόρυβος από έξω ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Αυτό που ήταν εντυπωσιακό στο τέλος ήταν ότι τα καταφέραμε και βρήκαμε τρόπους για να κερδίσουμε. Σκέφτηκα ότι αυτό άλλαξε κόντρα στους Ελβετούς, είδατε μια πιο ελεύθερη εκδοχή της ομάδας μας. Η ομάδα άλλαξε» τόνισε ο Άγγλος τεχνικός και πρόσθεσε για τις επιλογές που έχει για το αριστερό άκρο της άμυνας:

«Ο Λουκ Σο ήταν τραυματίας εδώ και τέσσερις μήνες, δεν υπήρχε πιθανότητα να παίξει μέχρι τον τελευταίο αγώνα όπου είχε καλή παρουσία. Πρέπει να αποφασίσουμε αν είναι έτοιμος να ξεκινήσει, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε πίσω. Μας δίνει ισορροπία, αλλά ο Τρίπιερ έχει κάνει μεγάλες εμφανίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα το θέμα είναι τι είναι δυνατό κι όχι τι μπορεί να πάει στραβά. Αυτή είναι τώρα η ευκαιρία μας να γράψουμε Ιστορία. Προσπαθούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους κι αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά οι παίκτες είναι δυνατοί».

Αναλύοντας εν συνεχεία την Ολλανδία, ο Σάουθγκεϊτ τόνισε: «Οι ολλανδικές ομάδες δεν κάθονται πίσω και δεν είναι αυτό που έχουμε δει από αυτές. Αλλά ο Ρόναλντ Κούμαν είναι ένας έμπειρος προπονητής και θα μπορούσε να προσαρμόσει την ομάδα με διαφορετικό τρόπο από το πώς ήταν μέχρι τώρα.

Είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλούς καλούς παίκτες Στον αγωνιστικό χώρο χρειαζόμαστε ένα βήμα παραπάνω απ’ αυτό που δείξαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Ενα βήμα προς τα πάνω στην ποιότητα των αντιπάλων και είμαστε έτοιμοι για αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης