Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που σταμάτησαν τα σχολεία κι όμως το άνοιγμα τους δεν αργεί πολύ… αν σκεφτείς και όλα όσα έχουν να μεσολαβήσουν μέχρι τότε! Μην αγχώνεσαι, φυσικά και οι διακοπές είναι μπροστά σου και θες να χαλαρώσεις, εννοούμε όμως πως αμέσως μόλις μαζευτείς από τις παραλίες, θα πρέπει άμεσα να κοιτάξεις για όλα εκείνα τα σχολικά που θα πρέπει να έχει το παιδί σου μαζί για τη νέα σχολική χρονιά. Μάλιστα, αν σκεφτείς έξυπνα, θα μπορούσες να κάνεις και κάποιες αγορές από τώρα. Γιατί όχι; Αναμφισβήτητα και μεγαλύτερη ποικιλία θα βρεις και σε καλύτερες τιμές. Γι’ αυτό κάνε μια βόλτα στην αγορά με την πρώτη ευκαιρία και μάλλον κερδισμένος θα βγεις. 

Το πρώτο πράγμα όμως που σου έρχεται στο μυαλό αν σκέφτεσαι σχολική χρονιά είναι και οι τσάντες. Τα απαραίτητα αυτά εργαλεία στα χέρια των παιδιών που θα πρέπει εκτός από όμορφες να είναι και… χρηστικές. Θα πρέπει δηλαδή να χωρούν όλα τα βιβλία των  μαθητών και παράλληλα να είναι προσαρμοσμένες με το ύψος και τα κιλά τους ώστε να αντέχουν να τις κουβαλούν, χωρίς να κάνουν κάποια ζημιά στο σώμα τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίλεξε το σωστό μέγεθος

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν άπειρα κριτήρια για να επιλέξεις τσάντα και ένα βασικό στο οποίο θα πρέπει πρώτα να σταθείς είναι το μέγεθος. Και εδώ πρέπει να λάβεις υπόψιν και το σωματότυπο του παιδιού σου, το οποίο αν για παράδειγμα είναι μικρόσωμο, τότε καλό θα ήταν να κουβαλά μία με συγκεκριμένο βάρος. Οι ειδικοί λένε σε γενικές γραμμές πως

το βάρος της τσάντας δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1/10 του σωματικού βάρους του παιδιού. Για κάνε τους υπολογισμούς. Όταν αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί, τότε η λύση είναι συνήθως μια τσάντα με ροδάκια. Σαφώς μπορείς να συνδυάσεις και το κατάλληλο design, για να κάνει τη διαφορά φέτος το παιδί σου στην τάξη! Αγόρασε μια που θα χωρά όλα τα πράγματα και δώσε σημασία στο να έχει αντιολισθητικούς ιμάντες ώμου για να τη φέρνει στα μέτρα του. Πολύ βολικό είναι να έχει και μια μικρή θήκη στην μπροστινή πλευρά, ώστε όποιος την κουβαλά να μπορεί εύκολα και με ταχύτητα να αποθηκεύει μικροπράγματα που θα χρειαστεί μέσα στη μέρα.

 

Δώσε σημασία στα καλά υλικά

Kεφάλαιο δεύτερο, η αντοχή. Και σε αυτή την περίπτωση, προφανώς θα ξέρεις πως όσο καλύτερη είναι η ποιότητα της τσάντας και τα υλικά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι λογικά και η διάρκεια ζωής της. Ας θεωρήσουμε δεδομένο πως κάθε παιδί θα χρειαστεί μία τσάντα κάθε περίπου δύο χρόνια. Για τα λιγότερο προσεκτικά βέβαια, αυτό μπορεί να μην ισχύει και να χρειαστεί και δεύτερη αγορά μέσα στο ίδιο έτος. Με όλα αυτά στο μυαλό, καλό θα είναι να δώσεις χρήματα για μια καλή και ποιοτική τσάντα που θα αντέχει την καθημερινή και σκληρή χρήση. Στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία και πολλές φέρουν και τις υπογραφές γνωστών σχεδιαστών, αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν φυσικά θες να κινηθείς πιο οικονομικά, σίγουρα θα βρεις πολλές και ασφαλείς λύσεις, κανένα άγχος να μην έχεις γι’ αυτό.

 

Μην ξεχνάς όμως το στιλ

Επειδή όμως σαν γονιός εστιάζεις κυρίως στα «πρέπει» της σχολικής τσάντας και όχι στα «θέλω» του παιδιού σου, εμείς σαν εξωτερικοί παρατηρητές θα σου πούμε φέτος να δώσεις σημασία και στις προτιμήσεις εκείνου! Μην ξεχνάς πως αυτό θα την κουβαλά και επειδή μιλάμε για παιδιά ή για εφήβους, η τσάντα είναι και ένα μέσο να εκφραστούν, να δηλώσουν τι τους αρέσει και τι όχι. Άλλα επιλέγουν τσάντες με ήρωες ταινιών, άλλα με κινούμενα σχέδια και άλλα με μηνύματα που εκφράζουν τις απόψεις τους. Μην το υποτιμάς, μίλα μαζί τους και δες τι είναι αυτό που ζητούν. Οι επιθυμίες των παιδιών δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι κάθε ένα από αυτά θέλει να είναι αποδεκτό και να τραβάει βλέμματα θαυμασμού. Τα περισσότερα από αυτά ψάχνουν φανταχτερά χρώματα, θέλουν να εκφραστούν, να προβάλλουν την προσωπικότητα τους μέσα από την τσάντα.

Και φυσικά ανάλογα με την ηλικία τα πράγματα αλλάζουν. Για τα νήπια θα πρέπει να συνδυάσεις το design με την πρακτικότητα. Τσάντες που να έχουν μία κεντρική θήκη για βιβλία, ρούχα και γραφική ύλη, αλλά και μικρότερες θέσεις για το παγούρι, το ταπεράκι ή το κολατσιό που θα δώσει η δασκάλα. Στο δημοτικό από την άλλη, η κατάσταση αρχίζει να γίνεται πιο σύνθετη και οι τσάντες γίνονται πιο μεγάλες, για να χωράνε πλέον τα βιβλία. Άλλες έχουν ροδάκια και πολλά διαμερίσματα, άλλες διαθέτουν και ιμάντες πλάτης.

Στο γυμνάσιο και το λύκειο τέλος… Εκεί κι αν η επιλογή δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο! Είναι τότε που η εμφάνιση μετράει περισσότερο από τη δυνατότητα μεταφοράς βιβλίων. Οι τσάντες για αυτή τη σχολική περίοδο είναι ευρύχωρες και ανθεκτικές, ενώ στιλιστικά τα καρτούν και τα τρόλεϊ δίνουν τη θέση τους σε μινιμαλιστικά σχέδια, μονοχρωμίες και ιμάντες πλάτης. Κι επειδή η κοινωνία -και το σχολείο- συνεχώς εξελίσσονται, μην ξεχνάς ότι πλέον οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται τσάντες που να μπορούν να αποθηκεύσουν με ασφάλεια ένα λάπτοπ, γι’ αυτό και πολλές από αυτές έχουν σχεδιαστεί με βάση τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι πλευρικοί ιμάντες επίσης είναι πολύ χρήσιμοι για τη μεταφορά διάφορων αξεσουάρ. Αποθήκευσε όλες αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό σου και είμαστε σίγουροι πως θα κάνεις την καλύτερη επιλογή για τη φετινή σχολική χρονιά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης