Η επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων στη γαλλική οικονομία πιθανότατα θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος, ανακοίνωσε σήμερα (9/7) το ινστιτούτο στατιστικής INSEE, αν και προειδοποίησε ότι η ασταθής πολιτική κατάσταση της Γαλλίας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προβλέψεις του.

Η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο θα επιταχυνθεί στο 0,5% από 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το INSEE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες -που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- θα συνεισφέρουν 0,3 ποσοστιαίες μονάδες χάρη στην πώληση εισιτηρίων και τηλεοπτικών δικαιωμάτων και περισσότερο τουρισμό, πρόσθεσε.

Η επίδραση θα είναι παρόμοια με αυτή που είχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου το 2012 στη βρετανική οικονομία, δήλωσε ο οικονομολόγος του INSEE Ντόριαν Ρούτσερ.

Ωστόσο, ο συνολικός αντίκτυπος θεωρείται μικρότερος από ό,τι ήλπιζαν πολλοί, καθώς τα αυξανόμενα έξοδα ταξιδιού και διαμονής, η πολιτική αστάθεια στη Γαλλία και οι ανησυχίες για την ασφάλεια αποθαρρύνουν πολλούς φιλάθλους-λάτρεις των σπορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κρατήσεις πτήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων ForwardKeys.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης