Σε λειτουργία τίθεται εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα για τις αιτήσεις voucher των βρεφονηπιακών σταθμών ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ καθώς και για τις αιτήσεις για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024 – 2025.

Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των δικαιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των voutcher

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κ.λπ.) ωφελούμενων παιδιών, που:

Κατά τα έτη 2022-2023 συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας
Είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον 2 μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
Είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας για το θέμα στο MEGA την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε πως «ο προϋπολογισμός, ο οποίος είναι φέτος αυξημένος και φθάνει τα 361,2 εκατ. ευρώ, θα απευθύνεται σε περισσότερους από 173.500 δικαιούχους γονείς όλων των δομών, όπως βρεφονηπιακών σταθμών (ηλικίας από 2 μηνών έως 4 ετών), Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και για παιδιά με Αναπηρία. Καλύπτουμε το σύνολο της δαπάνης για βρεφονηπιακούς σταθμούς στους γονείς που έχουν πλήρη αίτηση, αλλά και παιδιά με αναπηρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «φέτος μεριμνούμε ώστε να καλύψουμε, περισσότερα παιδιά από ποτέ και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Σε αυτόν τον τομέα πραγματοποιούμε μία σημαντική παρέμβαση, προσφέροντας στους γονείς την ειδική αυτή μέριμνα όταν βρίσκονται στη δουλειά, αλλά και για εκείνους που είναι άνεργοι οι οποίοι λαμβάνουν ειδική μοριοδότηση».

Επίσης, είπε ότι «φέτος, για πρώτη φορά πριμοδοτούνται περαιτέρω με αυξημένα μόρια η τρίτεκνη, πολύτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια. Έτσι, αντί για 40 μόρια που έπαιρναν πέρυσι, φέτος θα λάβουν 50 μόρια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης