Προβληματισμό, ανησυχία και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στους Άγγλους, ο ορισμός του Γερμανού διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2024, μεταξύ Αγγλίας και Ολλανδίας (10/7-22:00).

Αρκετές εφημερίδες στην Αγγλία έχουν τονίσει τις τελευταίες ημέρες το «σκοτεινό» παρελθόν» του 43χρονου Γερμανού διαιτητή, ο οποίος θα διευθύνει τον τέταρτο αγώνα του σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά από τα ματς, Ιταλία-Αλβανία (2-1), Πορτογαλία-Τουρκία (3-0) και Ολλανδία-Ρουμανία (3-0).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2004 είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έξι μηνών, αφού ενεπλάκη σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στη δεύτερη και τρίτη γερμανική κατηγορία.

Τότε βοηθός διαιτητή του Ρόμπερ Χόιζερ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε λάβει χρήματα από ξένους παίκτες για να επηρεάσει τα αποτελέσματα των αγώνων, ο Τσβάιερ κατήγγειλε τρεις συναδέλφους του, αλλά κατέληξε επίσης σε αναστολή λόγω της καθυστέρησης του να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, ενώ ανακαλύφθηκε ότι είχε δεχθεί πληρωμή 300 ευρώ από τον Χόιζερ.

«Το 2004 ήμουν νέος και αφελής. Έχω προχωρήσει, ακόμα κι αν το θέμα επανέλθει μόλις μια ομάδα αισθάνεται μειονεκτικά ή η απόδοσή μου είναι μέτρια», υπερασπίστηκε πρόσφατα τον εαυτό του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο 43χρονος Φέλιξ Τσβάιερ, όταν έγινε γνωστή η επιλογή του για το Euro 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2021, όταν ο Τζουντ Μπελιγχαμ αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ, είχε πει μετά την ήττα 2-3 από την Μπάγερν, στην Bundesliga:

«Πώς μπορεί η γερμανική λίγκα να εμπιστευτεί τα ηνία ενός παιχνιδιού τέτοιας σημασίας σε έναν διαιτητή με τόσο σκοτεινό παρελθόν; Μιλάμε για κάποιον που ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς», τόνισε, λαμβάνοντας τότε πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ για «ανάρμοστα σχόλια».

Να σημειωθεί ότι ο Τσβάιερ ήταν διαιτητής στον επαναληπτικό ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα στο Conference League (2-0).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης