Απογειώθηκε νωρίτερα σήμερα ένα ολλανδικό στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό τη Λιβύη και στόχο τον επαναπατρισμό των Ολλανδών που βρίσκονται στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, η Γαλλία αποφάσισε σήμερα να στείλει τρία στρατιωτικά αεροπλάνα στην Τρίπολη για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της, η παρουσία των οποίων «δεν είναι απαραίτητη», ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου στη Λιβύη ζουν 500 με 550 Γάλλοι.

Επίσης και η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε ένα πρώτο αεροπλάνο στη Λιβύη για τον επαναπατρισμό των Ρώσων που διαμένουν εκεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA-Novosti επικαλούμενο δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στη Λιβύη ζουν περισσότεροι από 130 Ρώσοι, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στη ρωσική εταιρεία σιδηροδρόμων και στον όμιλο φυσικού αερίου Gazprom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία έστειλε σήμερα ακόμη ένα αεροπλάνο για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της που διαμένουν στη Λιβύη, ενώ απειλεί την Τρίπολη με «κυρώσεις» σε περίπτωση που σημειωθούν νέα βίαια επεισόδια σε βάρος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ένα αεροπλάνο της εταιρείας Lufthansa θα προσγειωθεί αργότερα σήμερα το απόγευμα για να παραλάβει τους 400 Γερμανούς που βρίσκονται ακόμη στη Λιβύη, ενώ το υπουργείο επισημαίνει ότι αναζητά και άλλων μέσων εκκένωσης, αν το αεροπλάνο δεν αρκέσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης