Μία πολύ μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει το ελληνικό τένις. Η Εθνική ομάδα των αγοριών U14, κέρδισε τη Σλοβακία και πήρε τελικά την 6η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Έτσι, έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά η Εθνική ομάδα κάτω των 14 ετών καταφέρνει μία τόσο μεγάλη διάκριση. Το ITF World Junior Tennis Finals θα διεξαχθεί στην Τσεχία (5-10 Αυγούστου). Την πρόκριση παίρνουν οι 5 πρώτες ομάδες, ωστόσο η Τσεχία θα συμμετέχει έτσι κι αλλιώς ως διοργανώτρια, επομένως η χώρα μας τσέκαρε ήδη τα… εισιτήρια της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό των 8 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης στη Βαλένθια της Ισπανίας, νίκησε 2-1 τη Σλοβακία, στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Αρχικά ο Αλέξανδρος Αυγέρης νίκησε τον Γιουράι Κόβατσικ, Νο.65 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 6-3, 7-6 (3), ενώ ο Ραφαήλ Παγώνης αντιμετώπισε τον Μαξ Λόριντσικ, Νο.1 της Σλοβακίας και Νο.13 στην Ευρώπη. Μετά από ένα ματς που κράτησε 3 ώρες ο νεαρός Έλληνας ηττήθηκε με 7-6 (5), 1-6, 7-6 (7).

Οι Αυγέρης και Παγώνης στο διπλό κέρδισε τους Σλοβάκους Αντρέι Αντάμοβιτς και Andrej Adamovic και Μαξ Λόριντσικ με 1-6, 6-2, 10-4 και χάρισαν στην Ελλάδα τη νίκη και την πρόκριση στο ματς για τις θέσεις κατάταξης 5-6. Εκεί η Ελλάδα έχασε 3-0 από την Τσεχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, ο Ματίας Μάρσικ νίκησε τον Γιάννη Μοτσάκο με 6-1, 6-4, ενώ ο Αλέξανδρος Αυγέρης έχασε 7-5, 7-5 απέναντι στο Νο.1 της Τσεχίας και Νο.28 της Ευρώπης, Μίχαλ Ράκους. Στο διπλό, που ολοκλήρωσε και τυπικά η κόντρα οι Τσέχοι Ματίας Μάρσικ και Μάρεκ Σμέιτσκι επικράτησαν των Μοτσάκου και Παγώνη με 4-1, 5-3.

Η Εθνική, με captain τον Νίκο Αλεξίου, έχασε προηγουμένως στα προημιτελικά από την Ισπανία με 3-0, ενώ οι Ίβηρες κέρδισαν και τη Γαλλία και πέρασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκό, όπου αναδείχθηκαν πρωταθλητές καθώς κέρδισαν και τη Μεγάλη Βρετανία.

Το ταξίδι της ελληνικής ομάδας ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν, από τη Σουτσεάβα της Ρουμανίας, όπου πήρε τη 2η θέση στο προκριματικό τουρνουά της Ζώνης Β’ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και την πρόκριση στην τελική φάση και τις «8» καλύτερες ομάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης