Θερμό επεισόδιο ανάμεσα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και στον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος Θύμιο Γεωργόπουλο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της «καυτής» συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος επέκρινε σφόδρα τον Στέφανο Κασσελάκη για τις αναφορές του περί «μαύρων ταμείων» και έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες επιθέσεις, στοχοποιώντας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα». Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απολύσει τον περασμένο Φεβρουάριο τον Θύμιο Γεωργόπουλο, που εκτελούσε καθήκοντα οικονομικού διευθυντή του κόμματος τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Στο μεταξύ, την ώρα που ο Θύμιος Γεωργόπουλος, μιλούσε στους δημοσιογράφους, αποδομώντας πλήρως τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος του επιτέθηκε.

«Το ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι αντικαταστατικό;», είπε εμφανώς ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης, καθώς τα όσα ανέφερε νωρίτερα, έλαβαν ισχυρής απάντησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους λέω τα σημεία της ομιλίας μου», απάντησε ο Θύμιος Γεωργόπουλος.

Μια συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, με περίσσιο θράσος, ρώτησε τον κ. Γεωργόπουλο πώς διορίστηκε, με τον ίδιο να απαντάει πως διορίστηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Με σφοδρά «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε στις βαριές καταγγελίες για τα «μαύρα ταμεία» επί εποχής Αλέξη Τσίπρα ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιος Γεωργόπουλος.

Θύμιος Γεωργόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα οικονομικά του με καθαρά χέρια»

Ο ίδιος απάντησε στις αιχμές του κ. Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα οικονομικά του με καθαρά χέρια».

«Έχω επιτέλους την ευκαιρία να «απολογηθώ» στην ΚΕ και στα μέλη του κόμματος. Γιατί έγινε το πρωτοφανές, όχι μόνο να απολυθώ με απόφαση Κασσελάκη από τη θέση που η Γραμματεία και η ΚΕ μου είχαν εμπιστευτεί. Αλλά και να βρεθώ κατηγορούμενος με ποινικούς όρους. Να συνδεθεί το όνομά μου με μαύρα ταμεία και ύποπτες συναλλαγές, όχι από τον αδίστακτο πολιτικό μας αντίπαλο, αλλά από την ηγεσία του ίδιου μας του κόμματος», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι μια προσωπική υπόθεση, ένας άτυχος χειρισμός κλπ. Είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αγγίζει όλη την αριστερά, αμφισβητεί τα ηθικά της χαρακτηριστικά εκ των ένδον, έδωσε και δίνει όπλα στους «απέναντι» να πλήξουν το σκληρό πυρήνα της ηθικής μας. Με πρώτο και κύριο στόχο τον πυρήνα της ηθικής του Αλέξη Τσίπρα».

«Μαύρα ταμεία; Μαύρα χρήματα; Πώς μπορεί να γίνει ανεκτή μια τέτοιου είδους επίθεση; Τι αγάπη δείχνει για το κόμμα μας η ίδια του η ηγεσία; Τι είδους συναίσθηση ευθύνης και ειλικρίνειας; Και πόσο βοηθάει τις μάχες του κόμματος σε μια δύσκολη περίοδο; Σ’ αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο πρόεδρος και η Κεντρική μας Επιτροπή», επεσήμανε.

«Τι αποκομίζει ο θεατής, όταν ο πρόεδρος δηλώνει «δεν νομίζω» ότι υπήρχαν μαύρα χρήματα, αλλά προσθέτει ”ρωτήστε τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή”;», διερωτήθηκε.

«Ε, λοιπόν, ο πρώην οικονομικός διευθυντής, με δεκαετίες θητείας στην Αριστερά, απαντά πρόεδρε: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα οικονομικά του με καθαρά χέρια. Με λιτότητα, με σεβασμό μέχρι το τελευταίο ευρώ, με προσωπική και κομματική εντιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος που ούτε και οι πιο ορκισμένοι εχθροί του κόμματος δεν τόλμησαν ποτέ να μας αμφισβητήσουν σ’ αυτό το πεδίο. Φτωχοί μπήκαμε στον αγώνα της Αριστεράς, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και φτωχοί παραμένουμε. Κι αυτό κάτι σημαίνει σε μια εποχή που άλλοι παινεύονται για τα πλούτη τους.

Τι όμως σημαίνει, τι πρέπει να σκεφτούμε, πώς πρέπει να αντιδράσουμε, όταν η ηγεσία του κόμματος, για τους δικούς της λόγους, εισάγει στο δημόσιο διάλογο τέτοιο ζήτημα; Όταν φορτώνει στο κόμμα, στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε μένα προσωπικά ως υπεύθυνο, μια τέτοιου είδους «ρετσινιά»;», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης