Ο Ερικ Τεν Χαγκ θα μείνει οριστικά και τα επόμενα χρόνια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός προπονητής, κόντρα στη φημολογία των τελευταίων μηνών, σήμερα ανακοινώθηκε πως υπέγραψε τη διετή επέκταση του συμβολαίου του, για να παρατείνει την παραμονή του στο «Ολντ Τράφορντ» μέχρι το 2026, έχοντας άλλη μια ευκαιρία να επαναφέρει τους 20 φορές πρωταθλητές στις προηγούμενες δόξες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μία μέτρια σεζόν, καθώς κατετάγη στην 8η θέση της Premier League (είναι το χειρότερο πλασάρισμά της στην Premier League), ωστόσο έσωσε τη χρονιά και όπως φαίνεται τη δουλειά του, επικρατώντας επί της πρωταθλήτριας, Μαντσεστερ Σίτι, με 2-1 στον τελικό του κυπέλλου.


«Κοιτάζοντας πίσω τα δύο τελευταία χρόνια, μπορούμε να αναλογιστούμε με υπερηφάνεια δύο τρόπαια και πολλά παραδείγματα προόδου από εκεί που ήμασταν όταν μπήκα», ανέφερε.

«Πρέπει επίσης να είμαστε ξεκάθαροι ότι υπάρχει ακόμη πολλή σκληρή δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε στα επίπεδα που αναμένονται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που σημαίνει πρόκληση για αγγλικούς και ευρωπαϊκούς τίτλους.

Στις συζητήσεις μου με τον σύλλογο, βρήκαμε απόλυτη ενότητα στο όραμά μας για την επίτευξη αυτών των στόχων και είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί», πρόσθεσε.

Το συμβόλαιο του Τεν Χαγκ είχε οριστεί να λήξει στο τέλος της σεζόν 2024-25, αλλά στερώντας από τη Μάντσεστερ Σίτι ένα εγχώριο νταμπλ και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο Europa League πήρε μια ακόμα ευκαιρία.

«Με δύο τρόπαια τις δύο προηγούμενες σεζόν, ο Έρικ ενίσχυσε το ρεκόρ του ως ένας από τους πιο σταθερά επιτυχημένους προπονητές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Αθλητικός Διευθυντής του συλλόγου Νταν Άσγουορθ.

«Ενώ η ανασκόπηση του συλλόγου για την περασμένη σεζόν τόνισε τομείς βελτίωσης, κατέληξε επίσης σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι ο Έρικ ήταν ο καλύτερος συνεργάτης για να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε τα πρότυπα και τα αποτελέσματα. Αυτή η ομάδα παικτών και του προσωπικού έχουν ήδη δείξει ότι είναι ικανή να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο,· τώρα πρέπει να το κάνει με μεγαλύτερη συνέπεια».

Να σημειωθεί ότι δαπανήθηκαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια λίρες για νέους παίκτες από τότε που ανέλαβε ο Τεν Χαγκ.

Η Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε νωρίς στην πρώτη του σεζόν, αλλά ο Τεν Χαγκ ενστάλαξε μια αίσθηση συντροφικότητας που έλειπε από τότε που ο Άλεξ Φέργκιουσον αποσύρθηκε το 2013.

Αποόλαυσαν ένα σερί εννέα νικηφόρων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, σηκώνοντας το League Cup και τερματίζοντας τρίτοι στην Premier League.

Η δεύτερη σεζόν ήταν πολύ χειρότερη, αλλά οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό πιστοί στον Τεν Χαγκ και τραγούδησαν δυνατά το όνομά του στο Γουέμπλεϊ στον τελικό του Κυπέλλου, στην καλύτερη εμφάνιση της ομάδας μέσα στη σεζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης