Στη σύλληψη ενός 35χρονου άνδρα, ως υπαιτίου πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής, ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο 35χρονος είναι ένας από τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί νωρίτερα από την ΕΛΑΣ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα, εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας, φέρονται να πετούσαν drone, η πτώση του οποίου εξετάζεται ως αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2.20 το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού και γρήγορα εξαπλώθηκε με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή. Η κινητοποίηση πυροσβεστικής και τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν άμεση και η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν 105 πυροσβεστες με 26 οχήματα, 6 πεζοπόρες ομάδες, 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Το έργο κατάσβεσης συνέδραμαν μηχανήματα πολλών δήμων και εθελοντές.

Από το 112 εστάλη μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους της περιοχής. Μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε οριοθετηθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης