Την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Μανόλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο, σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο κύριος Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, το ότι δεν τον παίζουνε, αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από την ομιλία του», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, για να προσθέσει ότι «θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει την κριτική του μετά το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά τότε δεν μπορούσε να την κάνει. Τώρα (μετά τις ευρωεκλογές και το απογοητευτικό αποτέλεσμα για την ΝΔ)- αναμφισβήτητα επειδή το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα άλλα δύο κόμματα – θεωρεί ότι είναι το μομέντουμ  στο οποίο μπορεί να προχωρήσει και εκείνος στην κατάθεση των δικών του απόψεων. Με γεια του με χαρά του, δεν πειράζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώην υπουργός, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι, από προβλήματα  της καθημερινότητας μέχρι καθυστέρηση στον νόμο για τον αιγιαλό, για τους οποίους πολύ άνθρωποι είναι πικραμένοι. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει φύγει από τις αρχές και τις αξίες της, όπως ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία».

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός για τη Βόρεια Μακεδονία, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εξωτερικών τότε Ευάγγελος Βενιζέλος – εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά – μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα  τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, Erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας, από την ημέρα που εμείς κάναμε το Βουκουρέστι. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, αυτή είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Ας έλεγε στον κύριο Βενιζέλο “εγώ είμαι πρωθυπουργός της χώρας, εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις”», ενώ αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, πρόσθεσε ότι «δεν αλλάζουν οι διεθνείς συμφωνίες. Τα Σκόπια σήμερα βρίσκονται σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχουν απέναντι τους μόνο την Ελλάδα αλλά όλη τη διεθνή κοινότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης