Ο Τζόρνταν Πίκφορντ μίλησε σήμερα (1/7) στους δημοσιογράφους για τη δραματική νίκη-πρόκριση της Αγγλίας επί των Σλοβάκων με 2-1 στην παράταση.

«Ήταν ανακούφιση, συγκίνηση. Ξέρετε πόσο παθιασμένος είμαι, φοράω αυτή τη φανέλα με περηφάνια. Όλοι οι οπαδοί εκεί, πόσο σήμαινε για αυτούς, για τη χώρα. Πρέπει να δείξουμε ανθεκτικότητα και προφανώς να ξεπεράσουμε τα όρια μας. Μπήκαμε στα χαρακώματα και βγήκαμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πίκφορντ κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων ματς χωρίς να δεχθεί γκολ για την Αγγλία στην ισοπαλία 0-0 με τη Σλοβενία στη φάση των ομίλων, με 11 σε 22 εμφανίσεις σε μεγάλα τουρνουά να ξεπερνά το ρεκόρ που κατείχε ο Πίτερ Σίλτον.

Με 65 συμμετοχές, είναι επίσης ένας σημαντικός ηγέτης σε μια ομάδα που περιλαμβάνει δώδεκα παίκτες που έφτασαν στη Γερμανία χωρίς εμπειρία σε μεγάλα τουρνουά.

«Θα έλεγα ότι δεν είμαι ιδιαίτερα συνηθισμένος στον Τζόρνταν (Πίκφορντ), είναι λίγο σοκ στην αρχή», είπε ο αμυντικός Μαρκ Γουέγι που κάνει το ντεμπούτο του σε μεγάλα τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλλά, στην πραγματικότητα, όταν κοιτάς πίσω, είναι φανταστικός. Είναι συνεχής η επικοινωνία, και φροντίζει να μένεις σε εγρήγορση και ξύπνιος σε ένα παιχνίδι».

Στα προημιτελικά η Αγγλία θα αναμετρηθεί το Σάββατο (6/7) με την Ελβετία, η οποία απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, με 2-0.

«Άλλος ένας σκληρός αντίπαλος», είπε ο Πίκφορντ. «Όπως είπαμε στην αρχή του τουρνουά, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Τα επίπεδα συνεχίζουν να ανεβαίνουν και εμείς ως Αγγλία έχουμε ανεβαίνει επίσης».

Αν και η εικόνα της Αγγλίας μείωσε τις προσδοκίες για την κατάκτηση του πρώτου της Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Πίκφορντ ανέφερε τη διαδρομή της Πορτογαλίας το 2016 ως λόγο αισιοδοξίας:

«Έφεραν ισοπαλία και στα τρία παιχνίδια του ομίλου τους και συνέχισαν για να κατακτήσουν το τουρνουά», είπε.

«Πρέπει να δείξουμε ανθεκτικότητα. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να πιστεύουμε στη νίκη και να έρθει το Σάββατο. Ελπίζουμε να είμαστε η καλύτερη πλευρά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης