Το Γουίμπλεντον έχει 25 πιθανές πρωταθλήτριες, σύμφωνα με την Μαρία Σάκκαρη που έφτασε στον δεύτερο γύρο, καθώς επικράτησε της Αμερικανίδας ΜακΚάρτνεϊ Κέσλερ 6-3, 6-1, σε λίγο περισσότερο από μία ώρα, ξεκινώντας την προσπάθειά της να αφήσει το στίγμα της στο τουρνουά.

Η 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν πήγε ποτέ πέρα από τον τρίτο γύρο στο Γουίμπλεντον, αλλά πιστεύει ότι υπάρχει μια ευκαιρία να βελτιώσει αυτό το μέτριο ρεκόρ φέτος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σίγουρα η νίκη αυτή ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου κατά κάποιο τρόπο. Προφανώς όσο περισσότερο παίζω σε αυτό το τουρνουά τόσο καλύτερα θα νιώθω», είπε στους δημοσιογράφους η Σάκκαρη, πρώην Νο.3 στον κόσμο, η οποία έχασε στον πρώτο της αγώνα στο Ρολάν Γκαρός.

«Είναι πάντα καλό να παίρνεις αυτή τη νίκη στον πρώτο γύρο. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου γιατί αυτό που συνέβη στο γαλλικό Open ήταν πραγματικά δύσκολο», είπε στους δημοσιογράφους.

Με την Αρίνα Σαμπαλένκα να αποχωρεί σήμερα (1/7) λόγω τραυματισμού στον ώμο και χωρίς εμφανή κυρίαρχη δύναμη στα γήπεδα χόρτου στην κλήρωση, η Σάκκαρη είπε ότι πολλές παίκτριες θα πιστέψουν ότι μπορούν να μιμηθούν την περσινή νικήτρια Μαρκέτα Βοντρούσοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την πλευρά μου είναι ορθάνοιχτο», είπε η Σάκκαρη. «Έτσι ο καθένας μπορεί να κερδίσει. Πηγαίνοντας στο τουρνουά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να ονομάσουμε 20 ή 25 κορίτσια που θα μπορούσαν να κερδίσουν το τουρνουά αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι το βάθος του γυναικείου τένις είναι πολύ καλό αυτή τη στιγμή και όλοι παίζουν καλά».

Υπήρξαν επτά διαφορετικές νικήτριες γυναικών στα επτά τελευταία Γουίμπλεντον και η Σάκκαρη πιστεύει ότι η νέα γενιά δεν φοβάται το τουρνουά:

«Δεν υπάρχει κορυφαίος παίκτης που να μην μπορεί να παίξει στο χορτάρι», είπε.

Αντίπαλος της Μαρίας Σάκαρη στον 2ο γύρο του τουρνουά θα είναι η 34χρονη Αράντσα Ρους από την Ολλανδία, η οποία επικράτησε της Κινέζας Γιουέ Γιουάν με 6-2, 6-3.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης