Mία από τις κορυφαίες Γαλλίδες δημιουργούς, η Μία Χάνσεν-Λοβ, θα σκηνοθετήσει σε σενάριο δικό της, το «If Love Should Die», φιλόδοξη ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στη ζωή της Αγγλίδας φιλοσόφου Mary Wollstonecraft το όνομά της οποίας έχει συνδεθεί με τα δικαιώματα των γυναικών και θεωρείται η πρώτη φεμινίστρια.

Αξίζει να σημειωθεί το 1792 εξέφρασε με δυναμισμό και πάθος τη δική της γνώμη για τη γυναικεία ανεξαρτησία και απαίτησε ισότιμη εκπαίδευση για κορίτσια και αγόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέθανε λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της, σε ηλικία μόλις τριάντα οκτώ ετών.

Η Mubi και η Arte France Cinema χρηματοδοτούν την παραγωγή με την Match Factory να αναλαμβάνει τις παγκόσμιες πωλήσεις.

«Στις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, μια φτωχή νεαρή Αγγλίδα παίρνει την τολμηρή απόφαση να ζήσει τη ζωή της σύμφωνα με τα ιδεώδη του Διαφωτισμού», αναφέρει η επίσημη σύνοψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η φιλοδοξία μου είναι να αποτυπώσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αλήθεια αυτή την κομβική εποχή και τη ζωή μιας γυναίκας που ο κινηματογράφος δεν έχει ξαναδεί», δήλωσε η Χάνσεν-Λοβ η οποία επισήμανε ότι η Wollstonecraft ήταν «σύμβολο στην Αγγλία», αλλά «άγνωστη στη Γαλλία».

«Tο να γυρίσω μια ταινία για μια προσωπικότητα που είναι πολύ προβλέψιμη ή πολύ διάσημη, δεν με ενδιέφερε ποτέ. Με ελκύουν οι χαρακτήρες που εμπλέκονται σε μια αβέβαιη αναζήτηση», πρόσθεσε.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν το 2025, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με το Variety.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης