Η Μαρία Σάκκαρη (Νο 9) έκανε «ποδαρικό» με το… δεξί στο Γουίμπλεντον, καθώς επιβλήθηκε άνετα τη Δευτέρα με 2-0 σετ (6-3, 6-1) της ΜακΚάρτνεϊ Κέσλερ (Νο 118).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε στο κορτ και ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Αμερικανίδας αντιπάλου της, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον β΄γύρο του βρετανικού Grand Slam.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο σετ η Μαρία βρέθηκε να χάνει με 3-2, έχοντας δεχτεί break από την ΜακΚάρτνεϊ Κέσλερ, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά  στο κυρίως ταμπλό, προερχόμενη από τρεις νίκες στα προκριματικά.

Πάντως αυτό το γεγονός ουδόλως επηρέασε τη Σάκκαρη. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς αφυπνίστηκε, ανέβασε στροφές και, κατακτώντας τέσσερα συνεχόμενα games, έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3, έχοντας σπάσει δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου της.

Έχοντας πια το μομέντουμ η Μαρία συνέχισε να κυριαρχεί μέσα στο κορτ και στο δεύτερο σετ.

Έτσι με εντυπωσιακά χτυπήματα μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο τη μάχη της με την Αμερικανίδα και με το επιβλητικό 6-1 έκανε το 2-0, κατακτώντας με συνοπτικές διαδικασίες τη νίκη-πρόκριση.

Η Μαρία λοιπόν έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί που… έτρεχε με ήττες στους πρώτους γύρους των τελευταίων τουρνουά που έλαβε μέρος και πλέον επικεντρώνεται στον αγώνα της στον β’ γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Αράτσκα Ρους (Ολλανδία, Νο 56) και τη Γουέ Γουάν (Κίνα, Νο 71).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης