Η Γεωργία το πάλεψε όσο μπορούσε, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο η Ισπανία πάτησε… γκάζι και, επικρατώντας εν τέλει με 4-1 της «σταχτοπούτας» σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Euro 2024, που διεξήχθη την Κυριακή στην Κολωνία, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Οι Ρόδρι (39΄), Φαμπιάν Ρουίθ (51΄), Γουίλιαμς (75΄) και Όλμο (82΄) υπέγραψαν την επικράτηση της «Ρόχα», η οποία στις 5 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει για τη φάση των «8» τη Γερμανία στη Στουτγκάρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γεωργιανοί είχαν πάρει το προβάδισμα στο ματς με το αυτογκόλ του Λε Νορμάν στο 18ο λεπτό.

Οι Ίβηρες έπαιζαν «σαν τη γάτα με το ποντίκι» τη Γεωργία στο πρώτο τέταρτο του ματς, ωστόσο αυτή που προηγήθηκε στο σκορ ήταν η ομάδα του Σανιόλ.

Στο 18΄ με την κατοχή της μπάλας πάνω από 85% σε ισπανικά πόδια και τους Γεωργιανούς να έχουν αλλάξει στο διάστημα αυτό όλες κι όλες 14 πάσες (έναντι 170 των Ισπανών), η ομάδα του Βίλι Σανιόλ κατάφερε να βγει για πρώτη φορά στην αντεπίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κβαρατσχέλια έκλεψε και μοίρασε δεξιά στον Κακαμπάτζε ο οποίος σέντραρε στην «καρδιά» της ισπανικής άμυνας. Ο Λε Νορμάν προσπάθησε άτσαλα να απομακρύνει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το απόλυτο σοκ, μετά από 17 λεπτά «μονόλογου» για τη «Ρόχα» που είχε στήσει πολιορκία έξω από την περιοχή του Μαμαρντασβίλι, με τον γκολκίπερ της Βαλένθια να επεμβαίνει σωτήρια στην προσπάθεια του Καρβαχάλ μόλις στο 10΄!

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να «συνέλθει» η Ισπανία. Σταδιακά απέκτησε και πάλι τον πλήρη έλεγχο, η πολιορκία ξεκίνησε ξανά και η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου.

Στο 39΄ μετά καταπληκτικό συνδυασμό η μπάλα έφτασε αριστερά στον Γουίλιαμς, ο οποίος την έστρωσε στο ύψος της περιοχής στον Ρόδρι κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα.

Η Ισπανία συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο β’ ημίχρονο και στο 51΄ από σέντρα του Γιαμάλ, ο Φαμπιάν Ρουίθ έγραψε με κεφαλιά το 2-1.

Το ματς είχε πάρει τη ροή που άπαντες περίμεναν. Οι Γεωργιανοί με ηγέτη τον εκπληκτικό Κβαρατσχέλια κέρδισαν το σεβασμό όλων και απόλυτα δίκαια, αφού η ίδια ομάδα πριν από 11 μήνες είχε χάσει 7-1 στην Τιφλίδα από τους Ισπανούς.

Απόψε στην Κολωνία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Απέναντί της, όμως, βρέθηκε αυτή η ανεξάντλητη πηγή ταλέντων που εκπροσωπεί εδώ και 20 χρόνια τις πιο σύγχρονες ποδοσφαιρικές τάσεις στον πλανήτη.

Στο εφετινό ΕURO 2024 μας παρουσίασε τον απίθανο Νίκο Γουϊλιαμς κι αυτός μας… αντάμειψε με ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια και άψογη εκτέλεση στο 75΄.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Ντάνι Όλμο με ακόμα μία έξοχη προσπάθεια και αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Ισπανία-Γεωργία 4-1

Γκολ: 18′ αυτ. Λε Νορμάν (Γεωργία), 39′ Ρόδρι (Ισπανία),  51′ Φαμπιάν Ρουίθ (Ισπανία), 823′ Όλμο (Ισπανία)

Κίτρινες: Μοράτα (Ισπανία), Νταβιτασβίλι (Γεωργία)

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ (81΄ Χεσούς Νάβας), Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια (66΄ Γκριμάλντο), Φαμπιάν Ρουϊθ (81΄ Μερίνο), Ρόδρι, Πέδρι (52΄ Όλμο), Γιαμάλ, Μοράτα (67΄ Ογιαρθάμπαλ), Νίκο Γουϊλιαμς

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Γκβελεσιάνι (78΄ Κβεκβεσκίρι), Κάσια, Λοτσοσβίλι (63΄ Τσιταϊσβίλι), Ντβάλι, Τσακβετάτζε (63΄ Νταβιτασβίλι), Κοτσορασβίλι, Κιτεϊσβίλι (41΄ λ.τρ. Αλτουνασβίλι), Μικαουτάτζε (78΄ Ζιβζιβάτζε), Κβαρατσχέλια

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία).

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης