Bίντεο – Φωτογραφίες: Αλέξης Σφαέλος, Νίκος Χριστοφάκης 

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Σταμάτας και καίει δασική έκταση πολύ κοντά σε σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν 12 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας άνδρας 45 ετών, κάτοικος της περιοχής, στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το μέτωπο της φωτιάς έπαθε ανακοπή καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα καπνού και κατέληξε.

Δείτε Live εικόνα:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Παράλληλα, εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της Αμυγδαλέζας να εκκενώσουν μέσω της Λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία και στους κατοίκους της Γαλήνης και της Ροδόπολης να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά.

Οι άνεμοι πνέουν με βόρειες διευθύνσεις με αποτέλεσμα οι φλόγες να κατευθύνονται προς τον οικισμό. Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε και δεύτερη εστία η οποία δεν σχετίζεται με την πρώτη και καίει ανατολικότερα, πολύ κοντά στον οικισμό. To πύρινο μέτωπο αυτή την ώρα εκτείνεται σε πάνω από 1,5 χιλιόμετρο.

Αναφορές για έναν τραυματία – Φόβοι πως έχουν καεί σπίτια

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος υπέστη εγκαύματα στην οδό Μοναστηρίου στην Σταμάτα. Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «υπάρχει ανησυχία πως έχουν καεί σπίτια».

 

 

 

 

Νεότερο μήνυμα που εστάλη από το 112 ενημέρωνε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής πως οι καπνοί κατευθύνονται προς τον Διόνυσο και τους προέτρεπε να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον ‘Αγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

-Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

-Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

-Διονύσου και Καίρη

-Διονύσου και Θησέως

-Διονύσου και Ρόδων

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

-Χέλμου και Μαραθώνος

-Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης