Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων 2024 και των οικογενειών τους, μπήκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Επίσης, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Σημειώνεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντριβή σε τρία μαθήματα

Μάλλον προδιαγεγραμμένη ήταν η συντριβή στις Πανελλαδικές στα μαθήματα της Φυσικής, της Ιστορίας και των Μαθηματικών, τα θέματα των οποίων είχαν αυξημένη δυσκολία.

Στη Φυσική, το 58,95% των υποψηφίων, συνολικά 15.949 υποψήφιοι έλαβαν βαθμό κάτω από τη βάση.

Στα Μαθηματικά, το 58,37% και συνολικά 23.686 υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση.

Στα ίδια μαθήματα, οι αριστούχοι (18-20) ήταν στην Ιστορία μόλις 10,5%, στη Φυσική μόλις 7,23% και στα Μαθηματικά μόλις 4,59%.

των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Πού αναμένεται πτώση των βάσεων

Από τις πληροφορίες που υπάρχουν από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένονται χαμηλές βαθμολογίες. Ειδικά στη Φυσική οι καλύτεροι βαθμοί αναμένεται να κυμαίνονται γύρω στο 15. Οι υποψήφιοι δεν έγραψαν καλά ούτε στα μαθηματικά, στα αρχαία και στην ιστορία. Εάν επαληθευθούν όλα αυτά τα στοιχεία, τότε αναμένεται πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές, Ψυχολογίες, ακόμα και στις οικονομικές σχολές του τέταρτου πεδίου λόγω των μαθηματικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης