Θλιβερές είναι οι εικόνες που έρχονται με το πρώτο φως της ημέρας από την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αργολίδα, όπου οι πυρκαγιές που ξέσπασαν εχθές προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Στο μέτωπο της Ηλείας, η πυρκαγιά κατέκαψε τον Iερό Nαό Kοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδούλα. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως το σύμβολο του χωριού και της ευρύτερης περιοχής καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο Nαό Kοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλεία, καταστράφηκε από την πυρκαγιά που προκάλεσε και πολλές άλλες πληγές στο χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέγεθος της καταστροφής φανέρωσε το πρώτο φως της ημέρας και στα χωριά Mυρτιά, Χανάκια και Αλποχώρι, όπου η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο. Ωστόσο, οι δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή συνεχίζοντας το καθάρισμα των περιοχών που επλήγησαν αλλά και ως επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις κυρίως το μεσημέρι που αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη ένταση των ανέμων.

Στάχτη και αποκαΐδια έγιναν χιλιάδες στρέμματα κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και λίγες οικίες στο Κρανίδι Αργολίδας. Η πυρκαγιά στην περιοχή αυτήν την ώρα είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν σε επιφυλακή καθώς και σήμερα η Αργολίδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού Νο4, αλλά και για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή αναζωπύρωση που μπορεί να απειλήσει εκ νέου το Κρανίδι .

Πάνω από 40.000 στρέμματα κατέκαψε η φωτιά στην Αχαΐα

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική περιοχή στο Μαστραντώνη του Δήμου Ερυμάνθου, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, να γίνουν στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα. Από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, μέσα από οικισμούς, κάηκαν ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες στα Μασουραίικα και στην Αγία Βαρβάρα, ενώ σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημίες στο Κάλφα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης