Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε δεχθεί τηλεφώνημα το βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2004 από πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος των δύο αθλητών, το οποίο μιλούσε για σκηνοθετημένο επικείμενο τροχαίο.

«Δεν το οργάνωσαν οι ίδιοι οι αθλητές αλλά πρόσωπα που ήταν πολύ κοντά τους και συγκεκριμένα ο κ. Τζέκος» δήλωσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας. Αυτό – τόνισε ο κ. Συρίγος – το είχαν εκμυστηρευτεί οι ίδιοι οι αθλητές σε φιλικό τους πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας στην κατάθεση του, διευκρινίζοντας πάντως πως ουδέποτε είπε πως οι δύο αθλητές ήταν ντοπαρισμένοι. «Εγώ κρίνω τη συμπεριφορά τους, δίκη προθέσεων δεν κάνω» πρόσθεσε.

Και επεσήμανε ότι το τροχαίο ατύχημα και η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο συνιστούσαν αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ. Ο κ. Συρίγος κατέθεσε πως την εντολή να υποβληθούν οι δύο αθλητές σε έλεγχο ντόπινγκ είχε δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε., Ζακ Ρογκ, πιεζόμενος – όπως είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας – από τις μεγάλες δυνάμεις του στίβου. «Η Δ.Ο.Ε. δεν ζητούσε να δει τους δύο αθλητές, αλλά να τους υποβάλει σε έλεγχο ντόπινγκ, για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των μεγάλων δυνάμεων του στίβου που απειλούσαν ότι θα τινάξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον αέρα» εξήγησε ο κ. Συρίγος.

Την έντονη αντίδραση του κατηγορούμενου προπονητή Χρήστου Τζέκου δέχθηκε ο κ. Συρίγος, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα τηλεοπτικά κανάλια, αμέσως μετά τη διακοπή της δίκης. Ο κ. Τζέκος κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για αναξιοπιστία. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, δεν υπήρξε πρόσωπο που να τηλεφώνησε στον κ. Συρίγο και να ανέφερε το επικείμενο «μαϊμού» τροχαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη, πάντως, διακόπηκε και θα συνεχιστεί την 1η Μαρτίου, ενώ το δικαστήριο διέταξε και πάλι την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των δύο αθλητών.

Διαβάστε επίσης:
«Απόντες Κεντέρης και Θάνου από τη δίκη τους» Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης