Μπορεί το επιτραπέζιο βερίκοκο να τυγχάνει της δημοφιλίας των καταναλωτών παγκοσμίως και για αυτό το φρούτο να τοποθετείται δίπλα στις μπανάνες και τα κεράσια, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με το βιομηχανικό, η ζήτηση για το οποίο καταγράφεται…συγκρατημένη.

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου, και λέγοντας ότι η ελληνική παραγωγή καλύπτει τη ζήτηση της μεταποίησης, σημειώνει ότι «το ότι δεν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το βιομηχανικό βερίκοκο, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ξεκινάμε τη φετινή σεζόν με αποθέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε και «αυτή τη στιγμή είμαστε με φουλ τις μηχανές για τα βερίκοκα», τονίζει ο κ. Αποστόλου.

Σημειώνοντας ότι οι τιμές που δίνονται από τη βιομηχανία κυμαίνονται από 0,38 λεπτά/κιλό μέχρι και 0,50 λεπτά/κιλό, έναντι 0,50 λεπτά/κιλό πέρυσι, ο ίδιος, εκφράζει την αίσθησή του ότι το 2024 η παραγωγή της ποικιλίας μπεμπέκο κινήθηκε ομαλά.

Εκτίμησή του αποτελεί ότι για κατάψυξη και κομπόστα θα πάνε 15.000 με 20.000 τόνοι βερίκοκου, αν όχι λίγο περισσότερο, ενώ αντίστοιχα στο χυμό μεταποιείται μεγαλύτερη ποσότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης