Η Σερβία απειλεί να αποχωρήσει από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024 εάν η UEFA δεν επιβάλει αυστηρή τιμωρία στην Κροατία και την Αλβανία για συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια του «χορταστικού» 2-2 στο Αμβούργο, οπαδοί των δύο εθνικών ομάδων ακούγονταν να φωνάζουν «Σκοτώστε, σκοτώστε, σκοτώστε τους Σέρβους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνθημα προκάλεσε την αντίδραση της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία ζητά από την UEFA να αναλάβει δράση.

Η Σερβία διαμαρτύρεται επίσης ότι ένας Κοσοβάρος δημοσιογράφος έκανε το σήμα του αλβανικού «αετού» στους οπαδούς της κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στον εναρκτήριο αγώνα της με την Αγγλία.

Ο Αρλίντ Σαντίκου, ο οποίος κάνει ρεπορτάζ για το τηλεοπτικό κανάλι Artmotion, αποκλείστηκε από το υπόλοιπο του τουρνουά για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

«Αυτό που συνέβη είναι σκανδαλώδες και θα ζητήσουμε από την UEFA κυρώσεις, ακόμη και με το κόστος της μη συνέχισης στη διοργάνωση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα τιμωρηθούν, γιατί έχουν ήδη ανταποκριθεί στην έκκλησή μας για απομάκρυνση του λεγόμενου δημοσιογράφου από την Αλβανία από το πρωτάθλημα.

Θα ζητήσουμε από την UEFA να τιμωρήσει τις ομοσπονδίες και των δύο χωρών. Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό, αλλά αν η UEFA δεν τους τιμωρήσει, θα σκεφτούμε πώς θα προχωρήσουμε», συμπλήρωσε.

Η εχθρική στάση Κροατών και Αλβανών προς τους Σέρβους έχει τις ρίζες της στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1995.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης