Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει τον Απόστολο Λύτρα να παίζει θέατρο κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια Ευελπίδων παριστάνοντας πως φοράει χειροπέδες, με την συναίνεση προφανώς του αστυνομικού που τον συνοδεύει. Στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας καλύπτει τα χέρια του με σακάκι, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι χειροπεδημένος, πράγμα που δεν ίσχυε, όπως πρόδωσε ο ίδιος λίγο αργότερα με μια ασυναίσθητη κίνησή του.

«Υπάρχει πρωτόκολλο για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας σε δηλώσεις του για το περιστατικό προσθέτοντας παράλληλα πως υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Αυτό που ξενίζει δεν είναι ότι δεν φοράει ο κ. Λύτρας χειροπέδες. Προφανώς δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε θα μπορούσε να τους ξεφύγει και να τρέξει. Είναι η σκηνοθεσία, εν γνώσει των αστυνομικών, η οποία έληξε με την είσοδό του στο δικαστικό κτήριο», εννοώντας πως είχε στα χέρια του το σακάκι, δήθεν για να κρύψει τις ανύπαρκτες χειροπέδες. «Αυτό είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου», τονίζει ο αστυνομικός αναλυτής.

«Εγώ θα το έκρινα σαν μια ανοησία. Δεν έχει βάση αυτό, δεν έχει λογική. Προφανώς ο κ. Λύτρας κατάφερε και έπεισε τους ανθρώπους πως δεν θα φύγει, επειδή είναι ο Λύτρας», επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης