Σε τουλάχιστον είκοσι πελάτες στην βάρδια τους προσέφεραν τις ερωτικές τους υπηρεσίες οι νεαρές κοπέλες που εντοπίστηκαν σε οίκους ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου, κατά την διάρκεια της επιχείρησης που έκαναν αστυνομικοί από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Ο κάθε πελάτης πλήρωνε από δέκα έως δεκαπέντε ευρώ για να συνευρεθεί για λίγα λεπτά της ώρας με τις γυναίκες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την Αλβανία. Η καταγγελία έφτασε στις αρχές πριν από περίπου ένα μήνα και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες σε μια περιοχή που είναι γνωστή για τα κόκκινα φωτάκια στις πόρτες σπιτιών. Αυτό που όμως δεν ήταν γνωστό σε πολλούς ήταν το εξής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιοι από τους οίκους ανοχής «προστατεύονται» από μέλη γνωστής συμμορίας τα μέλη της οποίας έχουν εμπλακεί σε πολλά αιματηρά επεισόδια ενώ έχουν και καταζητούμενους για σοβαρά αδικήματα» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Οι κοπέλες που δούλευαν, μιλώντας στους αστυνομικούς, περιέγραψαν τα άτομα που έβλεπαν καθημερινά στους οίκους ανοχής αλλά και τον ρόλο του καθενός. «Δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, καθώς απέφευγαν να έρθουν σε απευθείας επαφή. Ωστόσο, υπήρχαν περιπτώσεις που είχαν τους δικούς τους ανθρώπους στους οίκους ανοχής για να βλέπουν τι συμβαίνει», συνεχίζει ο αστυνομικός. Ωστόσο, σε αυτή την φάση της έρευνας δεν μπόρεσαν οι αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία για να κατηγορήσουν συγκεκριμένα μέλη της διαβόητης συμμορίας. Το… μήνυμα όμως εστάλη…

Οι αστυνομικοί, όπως φάνηκε και στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έκαναν επτά ταυτόχρονους ελέγχους σε οίκους ανοχής, μίνι μάρκετ, εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, καθώς και σε ένα σπίτι. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα τους ήταν οι χειρόγραφες σημειώσεις «οι οποίες αναφέρονται –κατά περίπτωση- σε εκδιδόμενες γυναίκες, προσωπικό οίκων ανοχής, αριθμούς ερωτικών ραντεβού ανά βάρδια, ραντεβού «τζαζ», καθώς και διαμοιρασμό των εσόδων προερχόμενων από πορνεία μεταξύ προσωπικού του οίκου ανοχής, εκδιδόμενων και εκμεταλλευτών».

Συνελήφθησαν επτά άτομα, από τα οποία τα τρία αποτελούν μέλη της εγκληματικής ομάδας και τα άλλα τέσσερα γιατί παραβίασαν σφραγίδες που έθεσε η Αρχή ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται ακόμη δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις υπό εκμετάλλευση γυναίκες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή των εξειδικευμένων σε θέματα εμπορίας ανθρώπων Μ.Κ.Ο. «Α21» και «OUR GREECE», η οποία συνέδραμε και με εξοπλισμό για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης». Όλοι οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να δικαστούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης