Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι ένα άλλο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο να διεκδικήσει ένα από τα 24 ρεκόρ που κατέχει το κορυφαίο EV, Rimac Nevera. Μια λιγότερο γνωστή μάρκα κατέρριψε τώρα το παντοδύναμο κροατικό θηρίο. Στις 8 Ιουνίου, η ιαπωνική Aspark με το νέο SP600 πέτυχε ταχύτητα 438,7χλμ./ώρα σύμφωνα με το ενσωματωμένο Racelogic V-Box (26χλμ./ώρα περισσότερα από το Nevera).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατασκευασμένο στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino, το Aspark SP600 έφτασε στα όριά του στο πεδίο δοκιμών της ATP στο Papenburg. Πρόκειται για την ίδια γερμανική πίστα δοκιμών όπου το Nevera σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας το 2022 και 23 επιπλέον ρεκόρ την επόμενη χρονιά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες ενός hypercar χάρη σε ένα ζευγάρι ευθειών μήκους 3.8χλμ.

Πίσω από το τιμόνι του νέου βασιλιά της ταχύτητας του EV ήταν ο Marc Basseng, ο 45χρονος Γερμανός οδηγός αγώνων που έκανε ρεκόρ γύρου στο Nürburgring το 2010 με μια Pagani Zonda R, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Αυτός ο χρόνος γύρου βελτιώθηκε στη συνέχεια από άλλα αυτοκίνητα, και το AMG One κατέχει σήμερα τον τίτλο με γύρο 6:35. Το 2012, ο ίδιος Marc Basseng κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής οδηγώντας ένα Audi R8 LMS ultra.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά διαφημίζεται ως ένα νέο εξελιγμένο όχημα και όχι ως παραλλαγή του προηγούμενου Owl. Περιγράφεται ως ένα πρωτότυπο με σκοπό την παραγωγή, εξοπλισμένο με ειδικά ελαστικά Bridgestone Potenza Race. Η απουσία πλευρικών καθρεπτών για να ξεκλειδώσει περισσότερη ταχύτητα μειώνοντας την αντίσταση, μας λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για όχημα με άδεια κυκλοφορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης