Παρελθόν αποτελεί για την Ντόρτμουντ ο Έντιν Τέρζιτς, καθώς ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/6) ο σύλλογος του Ρουρ.

Ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος ανέλαβε ως μόνιμος προπονητής το 2022, οδήγησε την ομάδα της Βεστφαλίας στον τελικό του Champions League όπου έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντόρτμουντ τερμάτισε πέμπτη στην Bundesliga, φτάνοντας στο Champions League της επόμενης σεζόν, ενώ κέρδισε επίσης το Κύπελλο Γερμανίας το 2021 όταν διορίστηκε για λίγο ως προσωρινός προπονητής.

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο προπονητής Έντιν Τέρζιτς ακολουθούν χωριστούς δρόμους. Ο 41χρονος ζήτησε από την Ντόρτμουντ να λύσει αμέσως το συμβόλαιό του. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συμφώνησε με το αίτημα μετά από κοινή συζήτηση», ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας.

Ο Τέρζιτς είχε επίσης εργαστεί ως σκάουτερ και βοηθός προπονητή της Ντόρτμουντ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αγαπητοί οπαδοί της Μπορούσια, παρ’όλο που με πληγώνει πάρα πολύ, θα ήθελα να σας πω σήμερα ότι αποφάσισα να φύγω από την Ντόρτμουντ. Ήταν μεγάλη τιμή να οδηγήσω αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας και πρόσφατα στον τελικό του Champions League», είπε ο Τέρζιτς.

Ο 41χρονος προπονητής το 2023 έχασε τον τίτλο της Bundesliga την τελευταία αγωνιστική,  αφού απέτυχε να κερδίσει τη Μάιντς.

«Μετά τον τελικό μας στο Γουέμπλεϊ, ζήτησα από τους υπεύθυνους να κάνουμε μια κουβέντα γιατί μετά από 10 χρόνια στην Ντόρτμουντ, πέντε από αυτά ως μέλος στο προπονητικό τιμ και 2,5 ως πρώτος προπονητής, πιστεύω ότι το επερχόμενο νέο ξεκίνημα πρέπει να συνοδεύεται από έναν νέο άνθρωπος», είπε ο Τέρζιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης