Για περισσότερες από 20 ώρες ο 27χρονος Πατρινός ψαροντουφεκάς που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Λαμπίρι Αγιαλείας, παρακολουθούσε από απόσταση τη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που είχε στηθεί από το Λιμενικό. Όπως όμως τελικά αποδείχθηκε η “εξαφάνισή” του ήταν… “μαϊμού”, ενώ ο ίδιος φοβήθηκε να ενημερώσει τους άνδρες του Λιμενικού γιατί ελέγχεται για παράνομη υποβρύχια αλιεία.

Βρισκόταν μάλιστα στο… beach bar και φοβούμενος πιθανές επιπτώσεις, καθώς ψάρευε παράνομα, επέλεξε να κρύβεται όλο αυτό το διάστημα, με σκάφη και βατραχανθρώπους του Λιμενικού, ιδιώτες δύτες, βατραχανθρώπους και ελικόπτερο να τον αναζητούν σε θάλασα και ξηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 27χρονος που κινητοποιήσε τον κρατικό μηχανισμό και εντοπίστηκε στη ξηρά στην περιοχή έρευνας το βράδυ της Τρίτης 11/06/2024, κατέθεσε στους λιμενικούς: «Φοβήθηκα, γιατί έκανα παράνομη αλιεία και φοβόμουν τις επιπτώσεις», υποστήριξε μάλιστα, έλεγε ότι «δεν κατάλαβε πως οι έρευνες γίνονταν για εκείνον». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 27χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα του δίνοντας το στίγμα του και εκείνη ειδοποίησε το Λιμενικό.

Ο νεαρός είχε ναυτολογηθεί σε πλοίο που είχε καταπλεύσει στην Αντίκυρα, από το οποίο δηλώθηκε ως «απών», κατά την επιθεώρηση προχθές το μεσημέρι

Απορίας άξιο ωστόσο αποτελεί και το γεγονός πως δεν φρόντισε να έλθει σε επικοινωνία, ενημερώνοντας πως είναι καλά στην υγεία του τον φίλο του ο οποίος και κατήγγειλε στις Αρχές την εξαφάνιση του. Πρόκειται για το άτομο, με το οποίο μαζί μετέβησαν τη Δευτέρα, στο Λαμπίρι για νυχτερινή υποβρύχια αλιεία, με τη χρήση ψαροντούφεκου και φακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης