Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας της Βασιλικής στον Πύργο Ηλείας, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 37χρονο που της αφαίρεσε βίαια τη ζωή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης και θείος του θύματος είχε καταδικαστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε 9 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και την αποπλάνηση ενός 14χρονου κοριτσιού, αλλά παρέμενε ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγγελία του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό έλεγχο στους τέσσερις δικαστές – τρεις τακτικούς και την Εισαγγελέα της Έδρας – στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου που καταδίκασαν τον 37χρονο αλλά τον άφησαν ελεύθερο έρχεται μετά τη δολοφονία του μικρού κοριτσιού και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν φέρνει πίσω τη Βασούλα.

Το χρονικό της υπόθεσης βιασμού της 14χρονης

Τον Μάρτιο του 2017 ένα κορίτσι 14 ετών, ενημερώνει  τους γονείς του ότι ένας άντρας τη βίασε. Την παρέσυρε σε ερημική περιοχή – όπως και την Βασιλική – και έζησε στα χέρια του εφιαλτικές στιγμές .

Η αστυνομία τον συλλαμβάνει και τον οδηγεί στον ανακριτή Πύργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολογείται αντιμετωπίζοντας δύο βαριές κατηγορίες. Βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου. Η απόφαση των δικαστικών αρχών προκαλεί έκπληξη. Τον αφήνουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο σπίτι του και σε περιοχή όπου ζει το μικρό κορίτσι που τον έχει καταγγείλει.

Η δίκη αντί να οριστεί σύντομα με δεδομένο ότι το θύμα ήταν ανήλικο, προσδιορίζεται για τον Ιανουάριο του 2020 και διαρκεί 2 ημέρες, 13 και 15 Ιανουαρίου. Ο δράστης αρνείται κάθε κατηγορία. Όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι ένοχος.

Καταδικάζεται ομόφωνα σε 8 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και σε 2 χρόνια για την αποπλάνηση του κοριτσιού. Γίνεται συγχώνευση των ποινών και η τελική ποινή που του επιβάλλεται είναι 9 χρόνια κάθειρξη.

Ο καταδικασμένος πλέον βιαστής ζητά αναστολή στην ποινή μέχρι και τη δίκη του στο Εφετείο. Θα περίμενε κανείς οι δικαστές να του βροντοφωνάξουν όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο. Η Εισαγγελέας προτείνει να του δώσουν αναστολή και οι τρεις γυναίκες δικαστές του την δίνουν ομόφωνα, στέλνοντας ξανά στο σπίτι του έναν επικίνδυνο άνθρωπο.

Οι τρεις περιοριστικοί όροι που του επέβαλλαν μόνο τιμωρία δεν ήταν για εκείνον. Πήγε στο χωριό του και είχε την υποχρέωση να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, να μην φύγει στο εξωτερικό και να μην πλησιάζει την 14χρονη.

Συνέχισε τη ζωή του παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί.

Όσο για το Εφετείο; Πέρασε και αυτό από σαράντα κύματα. Ορίζεται το 2022, αναβάλλεται γιατί δεν είχε δικηγόρο, στη συνέχεια παίρνει και άλλες αναβολές γιατί είχαν αποχή οι δικηγόροι και ορίζεται νέα δικάσιμος για το 2025.

Αν τον είχαν στείλει φυλακή, όπως όριζε η ποινή του, σήμερα η Βασούλα θα ζούσε.

Η ποινική μεταχείριση του 37χρονου είναι η δεύτερη που αποκαλύπτεται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο δολοφόνος της Ενκελέιντα στο Μενίδι πριν διαπράξει το έγκλημα είχε αφεθεί ελεύθερος παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία.

Ξεσπούν οι γονείς της 11χρονης – «Άμα ήταν μέσα στη φυλακή, τώρα θα ζούσε το παιδί μας»

Συντετριμμένοι αλλά και οργισμένοι, οι γονείς της 11χρονης Βάσως δεν μπορούν να πιστέψουν ο συγγενής τους αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού τους με τόσο ειδεχθή τρόπο.

Παράλληλα, κατηγορούν τη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρότι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 14χρονης πριν από 7 χρόνια.

Μιλώντας στο Mega η μητέρα της ανήλικης είπε: «Αυτή η Έδρα που ανέλαβε για βιασμό αυτόν που σκότωσε το κορίτσι μου, τον έβαλε φυλακή κι από 18 χρόνια τον “κατέβασε” στα εννιά. Αφού ήταν υπόθεση βιασμού, γιατί δεν πήγε φυλακή;».

«Άμα ήταν μέσα, τώρα θα ζούσε το παιδί μου. Δεν το πήρα χαμπάρι ότι μου το πήρε το κορίτσι μου. Το κοριτσάκι μου δεν έμπαινε μέσα στο αμάξι του χωρίς να είναι η παιδική μου φίλη, η γυναίκα του δηλαδή», συνέχισε.

«Θα ήθελα να τον κοιτάζω στα μάτια και να τον ρώταγα για ποιο λόγο το έκανε αυτό στο κορίτσι μου… Να μου έδινε μια απάντηση», είπε η μητέρα ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού δήλωσε συντηρημένος για τον δολοφόνο: «Δεν ερχόταν αυτός συχνά. Η κόρη μου του έπλυνε και το αμάξι».

 

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 11χρονη Βασιλική

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 11χρονη Βασιλική. Η κηδεία θα τελεστεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης