Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες που σχετίζονται με παράνομη οπλοκατοχή.

Η ετυμηγορία των ενόρκων, η οποία ελήφθη μετά από περίπου τρεις ώρες διαβουλεύσεων, έρχεται ύστερα από μια δίκη που διήρκεσε μια εβδομάδα στη γενέτειρα της οικογένειας Μπάιντεν, το Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, η οποία περιείχε μερικές φορές βασανιστικές μαρτυρίες σχετικά με τη συνήθεια εθισμού του, πολλές από τις οποίες προέρχονται από ορισμένους από τους στενότερους συγγενείς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε η απόφαση του Χάντερ Μπάιντεν, του μεγαλύτερου εν ζωή γιου του Τζο Μπάιντεν, να μην καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Κατηγορήθηκε ότι έκανε δύο ψευδείς δηλώσεις όταν συμπλήρωσε ένα έντυπο για να αγοράσει ένα περίστροφο Colt τον Οκτώβριο του 2018: πρώτα δηλώνοντας αναληθώς ότι δεν ήταν εθισμένος ή δεν έκανε χρήση ναρκωτικών και στη συνέχεια δηλώνοντας ότι η δήλωση αυτή ήταν αληθινή. Μια τρίτη κατηγορία ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια κατείχε παράνομα το όπλο στην κατοχή του για 11 ημέρες, προτού η κουνιάδα του και μετέπειτα ερωμένη του, Χάλι Μπάιντεν, το πετάξει πανικόβλητη σε κάδο απορριμμάτων.

Ο Abbe Lowell, βασικός δικηγόρος του Χάντερ, υποστήριξε ότι η εισαγγελία δεν είχε προσκομίσει κανένα στοιχείο ότι είχε πάρει κοκαΐνη κρακ – στην οποία αργότερα παραδέχθηκε, σε απομνημονεύματά του, ότι ήταν εθισμένος πριν πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης – κατά τον μήνα που αγόρασε και κατείχε το όπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε επίσης ότι κανείς δεν είχε δει τον Χάντερ να κάνει χρήση του ναρκωτικού εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, τα μηνύματα που ανακτήθηκαν από το κινητό τηλέφωνο του γιου του Μπάιντεν υπονόμευσαν το επιχείρημα ότι δεν είχε λάβει ναρκωτικά κατά την περίοδο πριν και μετά την αγορά του όπλου. Την επομένη της αγοράς του όπλου, έστειλε ένα μήνυμα στη Χάλι Μπάιντεν, λέγοντας ότι θα συναντούσε έναν γνωστό έμπορο ναρκωτικών που ονομάζεται Mookie. Στη συνέχεια, μία ημέρα αργότερα, αποκάλυψε σε άλλο μήνυμα ότι κοιμόταν σε ένα αυτοκίνητο και κάπνιζε κρακ.

Η κόρη του, Ναόμι Μπάιντεν Νιλ -που κατέθεσε προς υπεράσπισή του- είπε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της φαινόταν νηφάλιος τις εβδομάδες πριν από την αγορά. Όμως, η εισαγγελία παρουσίασε περισσότερα μηνύματα που πρόδιδαν μια τεταμένη και φθαρμένη σχέση μεταξύ του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνύματος στο οποίο η Ναόμι είπε στον πατέρα της ότι την είχε οδηγήσει στα όριά της.

Η εισαγγελία κάλεσε και άλλα μέλη της οικογένειας Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του, Κάθλιν Μπουλέ, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 24 χρόνια, και της Χάλι Μπάιντεν, χήρας του αδελφού του, Μπο, καθώς προσπάθησε να αποδείξει ότι η χρήση ναρκωτικών από τον Χάντερ συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του 2018 και του 2019.

Η μαρτυρία ζωγράφισε ένα πορτρέτο του Χάντερ Μπάιντεν που έπεφτε όλο και πιο βαθιά στον εθισμό, καθώς πάλευε να αντιμετωπίσει τον θάνατο του Μπο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015.

Μετά τη διάλυση του γάμου του, δημιούργησε ρομαντική σχέση με τη Χάλι Μπάιντεν, η οποία παραδέχθηκε ότι κάπνιζε κρακ μαζί του.

Συνοψίζοντας τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας Leo Wise δήλωσε ότι τα μηνύματα του Χάντερ Μπάιντεν έδειχναν ότι προσπαθούσε να κάνει συμφωνίες για ναρκωτικά πριν και μετά την αγορά του όπλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης