Μια νέα εποχή ξεκινά σήμερα για την ΑΕΚ μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του μεγαλομετόχου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της SEA JETS, Μάριο Ηλιόπουλο.

Στην παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της «Ένωσης», στην αίθουσα Τύπου της OPAP Arena, την οποία παρακολουθήσατε Live από την «Ζούγκλα», ο κ. Μελισσανίδης  ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει «ένας απλός στρατιώτης του μεγαλείου της ΑΕΚ» και θα βρίσκεται στο πλευρό του Μάριου Ηλιόπουλου σε ότι εκείνος χρειαστεί μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν εμφανώς συγκινημένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και μάλιστα στη διάρκεια την ομιλίας του βούρκωσε.

Πρώτος λοιπόν, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος παρουσίασε τον νέο ιδιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο με τα ακόλουθα λόγια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ταξίδι έφθασε στο τέλος. Θα σας παρουσιάσω τον κ. Ηλιόπουλο, είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος προστάτης της ομάδας μας. Το δουλεύω 1,5 χρόνο στο μυαλό μου. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω τις φιλοδοξίες του και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Αισθάνομαι μια σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας. Όλοι κρινόμαστε κι εγώ θα κριθώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος.  Πιστεύω πως η απόφαση που έχω πάρει είναι σωστή.

Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία, όλο το αθλητικό κέντρο, τα δύο μουσεία που δημιουργήσαμε, όπως και τα 49 χρόνια από την εκμετάλλευση του γηπέδου που ανήκει στον ερασιτέχνη. Αυτά είναι δέσμευση δεν είναι λόγια, ενώ θα φτιάξει τα υπόλοιπα στο προπονητικό μας κέντρο. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο, θα είμαστε όλοι δίπλα του. Όλη αυτή η προσπάθεια που έχουμε κάνει πρέπει να έχει και συνέχεια» επισήμανε ο κ. Μελισσανίδης κι ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Είχα πει και παλιότερα ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Ό,τι δεσμεύθηκα το 2011, το έκανα πράξη. Έχω περάσει κι ένα θέμα σοβαρό με την υγεία μου. Θα είμαι εδώ, θα είμαι δίπλα στην ΑΕΚ, θα είμαι σε επαφή με τον Μάριο για ότι χρειαστεί, άλλωστε τον ξέρω αρκετά χρόνια. Έχω ενημερώσει και τον προπονητή για την μεταβίβαση, δεν θα τολμούσα να κάνω τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει και τον προπονητή μας.

Ο κ. Ηλιόπουλος είναι ισχυρός επιχειρηματίας, φιλόδοξος εγωιστής. Θέλω να πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα και όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που κάναμε. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος αφού έπλεξε το εγκώμιο του Δημήτρη Μελισσανίδη αναφέρθηκε στα πλάνα που έχει για την ΑΕΚ.

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ σας καλησπερίζω. Είναι μια μεγάλη στιγμή, μια μεγάλη μέρα σήμερα στο ναό της ΑΕΚ, σ’ αυτό το απίστευτο γήπεδο την Αγιά Σοφιά. Αυτό τον ναό της ΑΕΚ, μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει. Γνωρίζετε ότι δεν γλύφω. Όταν υπάρχει όραμα δεν μασάω τα λόγια μου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, μια χαρισματική φυσιογνωμία κι ένας κολοσσός που θα μείνει στην στορία της ΑΕΚ.

Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ομάδας είναι μεγάλη, θυμίζοντας μου συνεχώς στη διάρκεια των συζητήσεων μας, ότι είναι ένα από τα παιδιά του, η ΑΕΚ.  Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας και είναι πρόκειται για δύο έννοιες αλληλένδετες. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές, παραμένουν για πολλά χρόνια αναξιοποίητα πολλά ολυμπιακά έργα», ανέφερε αρχικά ο κ. Ηλιόπουλος για να επισημάνει στη συνέχεια:

«Έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τις Ακαδημίες ότι είναι το κομμάτι που θέλουμε να χτίσουμε και να βελτιώσουμε δίνοντας βάρος στις υποδομές. Ο αθλητισμός, ο πρωταθλητισμός, η αδρεναλίνη, είναι στοιχεία της ζωής μου.

Με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχω καταφέρει όσα οραματίστηκα και έδωσα την ψυχή μου. Στους αγώνες στίβου στα μαθητικά μου χρόνια και στη συνεχεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου έχω μετρήσει 14 τίτλους.

Επιχειρηματικά, η SEA JETS έχει γίνει μια τεράστια εταιρία στην οποία βασίζεται η ελληνική οικονομία για τον εισερχόμενο τουρισμό. Η  SEA JETS έχει προσφέρει σε διάφορους τομείς στον αθλητισμό, με δωρεές για υποδομές, με δωρεές για μετακινήσεις. Θα γίνουν οι σχετικές δράσεις από το ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος, που ιδρύθηκε στη μνήμη του πατέρα μου», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και συμπλήρωσε στη συνέχεια:

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη σε ένα δύσκολο πεδίο που είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος δεν τιμά τις ρίζες του δεν ξέρει να προστατεύσει τις βασικές του αρχές. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία. Μετά την προσφυγιά κατάφερε να ενώσει ανθρώπους. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα την οποία πρέπει να κρατάμε ως φυλαχτό στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης