Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η σοβαρότατη καταγγελία της οργάνωσης Save a Greek Stray για τις συνθήκες φιλοξενίας των ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, προκαταρκτική έρευνα διεξάγει ο εισαγγελέας Τρίπολης, Αριστείδης Μάνος, κατόπιν εντολής της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, για τα όσα καταγγέλλονται σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα ζώα στο καταφύγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταμετρήσαμε 160 ζώα περίπου, εκ των οποίων τα 90 είναι από αδύνατα έως αποστεωμένα και πάνω από 20 υποσιτισμένα κουτάβια. Τα ενήλικα βρίσκονται εκεί από τη χρονική στιγμή που είχαμε τη μεταξύ μας συνεργασία και γνωρίζουμε καλά, πως δεν πρόκειται για νεοεισερχόμενα ζώα, ούτε για άρρωστα, αλλά για φρικτά πεινασμένα, δεδομένης της εικόνας που είχαν, όταν τα ταΐζαμε εμείς» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία της η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια της οργάνωσης Save a Greek Stray.

«Φαίνεται πως η αρμόδια ελεγκτική κτηνιατρική υπηρεσία τα βρίσκει όλα υπέροχα, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο δια στόματος Δημάρχου, ενώ προφανώς αντίστοιχες εκτιμήσεις κάνουν και οι ανάδοχοι του Δήμου, η συμβεβλημένη υπεύθυνη κτηνίατρος, που εκτελεί χρέη υπεύθυνης καταφυγίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάποιοι “φιλόζωοι”, που φαίνεται να χρησιμοποιούν τα ζώα για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες και όχι για να μιλήσουν εξ’ονόματος όσων αδυνατούν» συμπληρώνει η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Erietta Kourkoulou (@eriettakourkouloulatsi)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης