Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του 67χρονου Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Ιουνίου στο νησί της Σύμης.

Στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αλλά και εθελοντές, χτενίζουν το νησί προκειμένου να βρουν τα ίχνη του παρουσιαστή, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε επίσημα από την 62χρονη σύζυγό του σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου, το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν του ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την Αθήνα και μετά το τελευταίο φως αποχώρησε για τη βάση στη Ρόδο, για τις ανάγκες της έρευνας χρησιμοποιείται και drone, το οποίο έχει δυνατότητα νυχτερινών πτήσεων και κάμερα θερμοεντοπισμού, με τις Αρχές να ελέγχουν κυρίως δυσπρόσιτες περιοχές. Στο νησί, το οποίο είναι αρκετά βραχώδες, έχουν μεταβεί και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα και τη Ρόδο, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών.

Στις έρευνες συμμετέχουν επτά πυροσβέστες και ένα όχημα, ενώ υποστήριξη παρέχει η ομάδα χειριστών Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από τη Ρόδο.

Έως τώρα, οι αναζητήσεις για τον 67χρονο παρουσιαστή παραμένουν άκαρπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Βρετανός παρουσιαστής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αναρτήσεις τοπικών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από την περιοχή του Αγίου Νικολάου περίπου στις 13:30 της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να επιστρέφει σπίτι του. Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται.

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν από χθες αργά το απόγευμα καθώς η 62χρονη σύζυγός του άρχισε να ανησυχεί επειδή δεν είχε ακόμη επιστρέψει από την παραλία. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Μάικλ Μόσλεϊ φέρεται να ήθελε να επιστρέψει από την παραλία στη χώρα της Σύμης με τα πόδια. Η συγκεκριμένη περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του 67χρονου παρουσιαστή θεωρείται «δύσκολη, καθώς είναι αρκετά βραχώδης».

Ο κ. Παπακαλοδούκας τόνισε ότι «χθες η ζέστη ήταν ανυπόφορη και μπορεί εύκολα υπό τέτοιες συνθήκες να σου έρθει ζαλάδα. Ήθελε να επιστρέψει από την παραλία με τα πόδια, όμως αυτή είναι μια απόσταση περίπου μιάμισης ώρας και υπάρχουν διαδρομές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποίησε για να κόψει δρόμο».

Ποιος είναι ο Mάικλ Μόσλεϊ

Ο 67χρονος Βρετανός δημοσιογράφος, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες το απόγευμα στη Σύμη, είναι διάσημος στην πατρίδα του ως «τηλεοπτικός γιατρός». Ο Μόσλεϊ σπούδασε Ιατρική σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, έχει εξασκήσει το ιατρικό επάγγελμα, ωστόσο τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο.

Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στην τηλεόραση, είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ, όπως και βραβευμένος δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η 62χρονος γιατρός, Κλερ Μπέιλι, είναι ο «μεγάλος έρωτας της ζωής του», όπως λέει κατά καιρούς για την σύζυγό του. Και οι δύο αρθρογραφούν στην εφημερίδα «Daily Μail», όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Πρόσφατα, ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Fast Sleep», με θέμα τo ρόλο της διατροφής στη βελτίωση του ύπνου αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έπασχε από χρόνια αϋπνία. Η Ιατρική Ένωση της Βρετανίας τον έχει ανακηρύξει ως «ιατρικό ρεπόρτερ της χρονιάς» για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη πατρίδα του, ο Δρ. Μόσλεϊ είναι γνωστός για την εμφάνισή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «This Morning» και το «The One Show». Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε όταν εξήγησε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας 5:2 με στόχο την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο παρελθόν, ήταν ένας από τους παρουσιαστές της σειράς «Trust Me, I’m A Doctor» στο BBC. Πιο πρόσφατα, παρουσίασε δύο σειρές για το «Channel 4», τα «Secrets Of Your Big Shop» και «Who Made Britain Fat;»

Ο Δρ. Μόσλεϊ έχει εκπονήσει αρκετές έρευνες για τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία. Επιπλέον, τον έχουν απασχολήσει κατά καιρούς θέματα όπως, αν η ζάχαρη είναι το νέο τσιγάρο, πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε και αν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Όπως αναφέρει το BBC, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ έχει διενεργήσει πολλές έρευνες εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.

Πηγή: voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης