«Λόγος Λαϊκός», με την κλασική κιθάρα να ενώνεται με τα μεγάλα τραγούδια των κορυφαίων μας λαϊκών στιχουργών και συνθετών.

Αυτό είναι ο καμβάς της παράστασης που επιμελήθηκε ο συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μοναδική σύμπραξη δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών μέσα από ένα σεργιάνι στα χρόνια και στιγμές που σημάδεψαν ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι και τις ζωές μας.

Ο βιρτουόζος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης και η πηγαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου μας παρουσιάζουν το Σάββατο 8 Ιουνίου, στις 9:30 το βράδυ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, παντοτινά διαμάντια που βασίστηκαν στον λόγο κορυφαίων στιχουργών.

Ανεπανάληπτα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε (Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, Η ζωή μου όλη, Το δίχτυ, Το μινόρε της αυγής… έως και τις Μέλισσες) «γυμνά» με φωνή και κιθάρα, αλλά τι φωνή και τι κιθάρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος στους δύο βασικούς συντελεστές:

Παναγιώτης Μάργαρης: Χρόνια συζητούσαμε με τον Κώστα Μπαλαχούτη αυτήν την ιδέα. Τώρα ήρθε η στιγμή να την υλοποιήσουμε. Αναζητούσαμε μια ξεχωριστή ερμηνεία για να υπηρετήσει τις σκέψεις μας και καταλήξαμε ιδανικά στη Φωτεινή

Φωτεινή Βελεσιώτου: Χαίρομαι πολύ για αυτή τη συνεργασία μου με τον Παναγιώτη αλλά και τον Κώστα. Είναι πραγματικά μια ευρηματική πρόταση. Χάρηκα που ερμηνεύω αυτά τα τραγούδια με τη συνοδεία του Παναγιώτη που με την κιθάρα του κάνει πράματα και θάματα. Τα τραγούδια με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουν μια άλλη ομορφιά ενώ υπογραμμίζεται ο λόγος τους

Παναγιώτης Μάργαρης: Ξεκινάμε από την Κοζάνη αλλά θα εμφανιστούμε και σε άλλες γωνιές της Ελλάδας. Χαίρομαι κι εγώ πολύ με τη σειρά μου να καταπιάνομαι με αυτά τα τεράστια τραγούδια και να προσπαθώ να φωτίσω με την τέχνη μου πτυχές τους.

Φωτεινή Βελεσιώτου: Να σημειώσουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας. Ο Κώστας Μπαλαχούτης δεν έριξε απλών την ιδέα αλλά είναι ουσιαστικά μαζί μας σε αυτό σεργιάνι. Κάνε χαρακτηριστικές αφηγήσεις ανάμεσα στα τραγούδια αποκαλύπτοντας μυστικά και λεπτομέρειες τους. Βλέπετε κάθε μεγάλο τραγούδι έχει τη δική του ιστορία.

Παναγιώτης Μάργαρης: Αυτό το καλοκαίρι κάνουμε μια «βουτιά» στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ανάγοντας την διασκέδαση σε ουσιαστική ψυχαγωγία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης