Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Esteban Ocon και η Alpine θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος της φετινής σεζόν, τερματίζοντας μια πενταετή σχέση. Μία σχέση που είχε μέσα τρία βάθρα (μία μάλιστα ήταν νίκη το 2021 στην Ουγγαρία), και καλύτερη συνολική επίδοση χρονιάς, την 8η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Alpine, Bruno Famin, εξετάζει τους τελευταίους μήνες τις επιλογές για την σύνθεση των οδηγών του 2025 και ο Γάλλος κατασκευαστής αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Ocon.

Η Alpine δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τη σύνθεση του 2025 «εν ευθέτω χρόνω», ενώ ο Ocon – ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Alpine για το υπόλοιπο της σεζόν – δήλωσε ότι θα επιβεβαιώσει το μέλλον του «σύντομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ocon πρόσθεσε: «Ήταν μια σημαντική περίοδος της ζωής μου να αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα στη Formula 1. Αν και βρίσκομαι εδώ για πέντε χρόνια ως οδηγός αγώνων πλήρους απασχόλησης, η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε στο Enstone όταν ήμουν έφηβος, οπότε θα είναι πάντα ένα ιδιαίτερο μέρος για μένα.

Η είδηση έρχεται μετά από ένα δύσκολο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για την Alpine στο Μονακό, όταν ο Ocon συγκρούστηκε με τον teammate του Pierre Gasly στον πρώτο γύρο, κερδίζοντας ποινή πέντε θέσεων στο grid για το Grand Prix του Καναδά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Ocon εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι «λυπήθηκε βαθιά από την ποσότητα του αρνητισμού» που δέχτηκε μετά τη σύγκρουση.

Πηγές λένε ότι η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Ocon δεν ήταν απάντηση στη σύγκρουση στο Μονακό, καθώς το μέλλον του ήταν υπό συζήτηση εδώ και καιρό, ωστόσο φυσικά ένα τέτοιο περιστατικό δεν βοήθησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης