Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης  πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε το πόθεν έσχες του.

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια» σημείωσε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου. Επίσης κάλεσε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει ακριβώς το ίδιο, δηλαδή να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και τον ίδιο και τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ.

«Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!» είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε όλα όσα ανέφερε:

«Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία θα πηγαίναμε, θα κοβόταν το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι» είπε σε άλλο σημείο και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, «αλαζονεία τέλος», στις ευρωεκλογές της Κυριακής, λέγοντας πως «είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια».

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας με δράση στις ΗΠΑ 21 χρόνια, αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα και δεν ήρθα να βγάλω ούτε ένα ευρώ σε βάρος της χώρας μου. Οι πειρατές δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε.

Το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

 

Παρουσίασε και συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του «πόθεν έσχες», ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε και αυτοκριτική για δικές του ευθύνες σχετικά με την υπερπροβολή του από τα μέσα ενημέρωσης.

Τι λέει η Κυβέρνηση

«Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση». 

Αυτό σημειώνει, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ των περιουσιακών του στοιχείων.

«Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει. Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS», αναφέρει.

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel. Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο:  Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει; Ας τα απαντήσει ο ίδιος. Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης