Εβδομάδα διεθνών συζητήσεων ξεκινά για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
 
Την Δευτέρα ο κ Παπανδρέου θα βρεθεί στο Βερολίνο όπου θα έχει σειρά επαφών με τη Γερμανίδα καγκελάριο ( την Τρίτη θα γίνει η συνάντηση ) αλλά και με κορυφαίους γερμανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

«Θα συζητηθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τα σημαντικά μέτρα που παίρνει η χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε τη «γερμανική υποστήριξη στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνει η Ελλάδα».

Ο κ. Παπανδρέου εκτός της συνάντησης με τη Μέρκελ θα έχει και σειρά επαφών μεταξύ άλλων με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκίντο Βεστερβέλε, τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και πρώην υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τους προέδρους των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ και Τζεμ Έτσντεμιρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ελσίνκι για σειρά επαφών στη χώρα που είναι μια από τους στυλοβάτες του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης