Την τελευταία του πνοή άφησε στο «Καυτανζόγλειο» ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Δόξας Δρυμού και φίλαθλος του Ηρακλή Σωτήρης Σερφείμ. Ο 58χρονος, μετά τη λήξη του αγώνα για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα του Ηρακλή με την ΑΕΚ, προσπάθησε να συγκρατήσει φιλάθλους του «Γηραιού» και να τους αποτρέψει να συμμετάσχουν στα επεισόδια που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ο Σωτήρης Σεραφείμ υπέστη εκείνη την ώρα καρδιακό επεισόδιο και έπεσε στο ταρτάν του «Καυτανζογλείου». Αμέσως έσπευσαν οι γιατροί για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Για περισσότερη από μισή ώρα ο άτυχος 58χρονος δέχονταν μαλάξεις, προκειμένου να επανέλθει. Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σώσουν, αλλά τελικά ο Σωτήρης Σεραφείμ έξεπνευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στην οποία αναφέρει:

«Στην μέχρι τώρα χρονική διαδρομή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, γίναμε μάρτυρες δύο ακραίων και αντιφατικών συμπεριφορών από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στην δικαιοδοσία των καθηκόντων της στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας.

Από την μια, στις 2 Νοεμβρίου 2008, στο περιθώριο της αναμέτρησης ΗΡΑΚΛΗΣ – Π.Α.Ο.Κ, παρακολουθήσαμε το θέαμα μια απαθούς Αστυνομίας, παρατηρητή κάθε παραβατικότητας, που θριάμβευσε εκείνο το βράδυ, αυτοκαταργώντας και καταλύοντας τα Μέτρα Τάξης, που η ίδια εκπόνησε και καθόρισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόψε, μόλις 2,5 μήνες αργότερα, στο τέλος του αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ – Α.Ε.Κ κι ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, με άνεση (λόγω τις ελάχιστης έκτασης των περιστατικών, που συνέβησαν) επέτυχαν την αναχαίτιση των ταραχών, επιδόθηκαν, με ιδιαίτερα υπερχειλή τρόπο, σε ένα ιδιότυπο ‘αντάρτικο κερκίδων’, καταδιώκοντας κατά μόνας τους οπαδούς και περνώντας σε ρόλο επιτιθέμενου, χωρίς αυτό να απαιτείται σε καμία, μα καμία περίπτωση από τα γεγονότα, διογκώνοντάς τα, ενώ επρόκειτο για ανύπαρκτα περιστατικά.

Καταδικάζουμε αυτή τη, βάναυση και έξω από κάθε λογική, συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων και, ως Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, δηλώνουμε την απόλυτη αδυναμία μας στο να κατανοήσουμε το ποια εν τέλει είναι η θέση και η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στα ζητήματα τήρησης της Τάξης σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα θέλαμε πολύ να το γνωρίζαμε, ώστε να συμβάλλουμε και από την δική μας πλευρά στο έργο της Αστυνομίας, αν και εφόσον μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υφίσταται σταθερό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών, στοιχείο, που απόψε στο Καυτανζόγλειο απουσίαζε καθ’ ολοκληρίαν.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Εκτός από τον Ηρακλή ανακοίνωση εξέδωσε την Κυριακή και η Superleague:

«Με αφορμή τόσο τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Ηρακλή – Α.Ε.Κ. στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όσο και το θάνατο του άτυχου Σωτήρη Σεραφείμ, παλαίμαχου τερματοφύλακα και φιλάθλου του Ηρακλή, που υπέκυψε στο γήπεδο από ανακοπή καρδιάς, θεωρείται αυτονόητη η καταδίκη γεγονότων τα οποία, έστω και έμμεσα, μπορεί να στοίχισαν τη ζωή ενός ανθρώπου που ενώ προσήλθε στο γήπεδο με σκοπό να παρακολουθήσει μια αθλητική αναμέτρηση, κατέληξε παρακολουθώντας αναίτιες συμπλοκές οπαδών και αστυνομικών.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πρόσφατων επεισοδίων εντός των γηπέδων, τα οποία χαρακτηρίζουν τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά ως τη χειρότερη των τελευταίων ετών σε θέματα κρουσμάτων βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Η αύξηση των γεγονότων αυτών, παρότι άμεσα συνυφασμένη με τη γενική έξαρση βίας στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, απασχόλησε το πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Superleague όπου, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η άμεση λήψη πρωτοβουλιών με στόχο την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρακτική αντιμετώπιση φαινομένων που ουδεμία θέση έχουν στους χώρους διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων. Ήδη από την Παρασκευή 16/1 έχουν σταλεί επιστολές προς τον προϊστάμενο εισαγγελέων Αρείου Πάγου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει αυστηρή εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος ουσιαστικής τιμωρίας των δημιουργών και πρωταγωνιστών των επεισοδίων στα γήπεδα. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση θα πιστοποιεί απλά την υφιστάμενη πεποίθηση της κοινής γνώμης περί πλήρους ατιμωρησίας όσων με την παραβατική συμπεριφορά τους ζημιώνουν και πλήττουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ανακοινώνεται ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ευελπιστούμε πως όσα διαδραματίστηκαν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο θα αποτελέσουν την αφορμή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα ποδοσφαίρου με τρόπο τέτοιο που να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την πραγματική βούληση όλων των εμπλεκόμενων».

(Πρώτη ενημέρωση: 17 Ιανουρίου, 22:22)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης