Το Ισραήλ δεν είχε ανάμιξη στον θάνατο του Ιρανού προέδρου, Εμπραχίμ Ραΐσι, σε συντριβή ελικοπτέρου, στην οποία σκοτώθηκαν και μέλη της συνοδείας του, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου, Ισραηλινός αξιωματούχος στο Reuters.

«Δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, πολλοί ήταν οι Ραβίνοι που έσπευσαν να κάνουν λόγο για «θεία δίκη» όσον αφορά τον θάνατο του Ραΐσι, ενώ κάποιοι θέλησαν να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις δηλώσεις που είχαν κάνει αξιωματούχοι της κυβέρνησης Νετανιάχου, στις οποίες ανέφεραν πως το Ισραήλ θα απαντήσει με «έξυπνο τρόπο» στην επίθεση που είχε εξαπολύσει το Ιράν εναντίον του.

Συγκεκριμένα, πριν περίπου έναν μήνα, όταν το Ιράν είχε εξαπολύσει την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ είχε αποφύγει τα άμεσα αντίποινα, καθώς δεν επιθυμούσε την κλιμάκωση, όμως είχε ορκιστεί πως θα υπάρξει σκληρή απάντηση, με άλλον τρόπο.

Μάλιστα στο Εβραϊκό «Χ», έχουν αρχίσει τα αστεία ότι ο πιλότος του ιρανικού ελικοπτέρου ήταν… πράκτορας της Μοσάντ, με το όνομα «Eli Copter».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση του ισραηλινού αξιωματούχου δημοσιεύθηκε στη Jerusalem Post

Η Χαμάς πενθεί για τον χαμό του Ιρανού προέδρου

Την ίδια ώρα, η Χαμάς πενθεί για τον θάνατο του Ραΐσι, ο οποίος -σύμφωνα με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση- στήριξε τον παλαιστινιακό λαό στη διάρκεια της συνεχιζόμενης σύρραξης με το Ισραήλ.

Ο Ραΐσι, ένας σκληροπυρηνικός πολιτικός που θεωρείτο επί μακρόν πιθανός διάδοχος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο, σε ορεινή περιοχή κοντά στο σύνορο με το Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αμίρ Αμπντολαχιάν, μαζί με επτά άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος χάθηκε χθες, Κυριακή, από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από απόκρημνη και δασώδη περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με βροχή και πυκνή ομίχλη. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν σήμερα την αυγή σε πλαγιά βουνού.

«Αυτοί οι ηγέτες στήριξαν τον νόμιμο αγώνα του λαού μας ενάντια στη σιωνιστική οντότητα, παρείχαν πολύτιμη στήριξη προς την παλαιστινιακή αντίσταση και κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες αλληλεγγύης και στήριξης σε όλους τους τομείς για τον λαό μας στην ακλόνητη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της Μάχης της Πλημμύρας του Αλ Άκσα» (μια αναφορά στον συνεχιζόμενο πόλεμο με το Ισραήλ που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου). «Κατέβαλαν επίσης σημαντικές πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσουν τη σιωνιστική επιθετικότητα ενάντια στον παλαιστινιακό μας λαό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Οι ηγέτες της Χαμάς έχουν επανειλημμένως ευχαριστήσει το Ιράν για τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την οργάνωση κατά τον επί δεκαετίες αγώνα της κατά του Ισραήλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης