Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το 2021, ο γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για την αγορά 100.000 οχημάτων για τον στόλο της. Ωστόσο, οι επιθετικές μειώσεις τιμών που ξεκίνησε η Tesla καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 αποσταθεροποίησαν την αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, με αποτέλεσμα την τεράστια υποτίμηση των μεταχειρισμένων οχημάτων της. Αυτό, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος επισκευής στις περιπτώσεις ατυχημάτων, έκαναν την εταιρία να αλλάξει ρότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν λίγους μήνες άρχισε να πουλάει 20.000 Tesla από τον στόλο της και πλέον ανακοινώθηκε πωλητήριο για ακόμα 10.000 ηλεκτρικά, κυρίως Tesla και πάλι.

Κανονικά, η Hertz μπορεί να βγάλει χρήματα από την πώληση των μεταχειρισμένων ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων της, αφού αυτά έχουν συμπληρώσει μια συγκεκριμένη χιλιομετρική απόσταση. Η μειωμένη αξία των μεταχειρισμένων Tesla το καθιστά αδύνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο, ο Stephen Scheer παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Hertz, αφού το στοίχημα της εταιρείας στα EV δεν απέδωσε. Η θητεία του ως επικεφαλής της εταιρείας ήρθε μετά τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Mark Fields, ο οποίος ηγήθηκε της Hertz για έξι μήνες και ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την απόφαση να αγοράσει 100.000 Tesla. Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Gil West, είναι ο πρώην επικεφαλής λειτουργίας της Cruise.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης