Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των ζώων» με ανακοίνωσή του φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το θέμα της δολοφονίας περίπου 600 αιγοπροβάτων τα τελευταία δύο χρόνια στην περιοχή των Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «Πληροφορηθήκαμε σαν σύλλογος για ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττεται τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή των Σφακίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αλλά και από τις αδιάψευστες φωτογραφίες που βρήκαμε στο ίντερνετ πάνω από 600 αιγοπρόβατα έχουν δηλητηριαστεί τα τελευταία χρόνια σε συγκεκριμένη περιοχή των Σφακίων με λανέτε και άλλα φυτοφάρμακα, που δυστυχώς ανεξέλεγκτα πωλούνται παντού, και χρησιμοποιούνται για τη δηλητηρίαση χιλιάδων ζώων της ήμερης και άγριας πανίδας σε όλη την χώρα, ενώ η Πολιτεία παραμένει απαθής μπροστά σε αυτό το διαρκές έγκλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι αιτίες της δολοφονίας τόσων προβάτων και δεν μας αφορά. Καταδικάζουμε όμως απερίφραστα τη δολοφονία τόσων αθώων πλασμάτων, με ένα τόσο βασανιστικό και αργό θάνατο, πιθανόν για λόγους οικονομικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας για την υπόθεση αυτή είναι ενήμερη η Κτηνιατρική Διεύθυνση του Νομού Χανίων, η οποία και γνωμάτευσε για το είδος του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής καθώς και η Εισαγγελία Χανίων.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν χωρίς καθυστέρηση τα δέοντα για να οδηγηθούν χωρίς καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όποιοι ευθύνονται για τη δολοφονία τόσων ζώων, να ληφθούν, δε, όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, για να αποτραπούν περαιτέρω δολοφονίες ζώων.

Ας μην πληρώνουν τα ζώα τα άγρια ένστικτα και τα συμφέροντα των ανθρώπων. Νιώθουμε ντροπή για αυτούς που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και οργή για τα όσα συμβαίνουν στο νησί μας σε βάρος των ζώων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Δηλητηριάζουν συστηματικά τα ζώα στα Σφακιά» Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης